У недељу, од 18 часова у амфитеатру А1 Факултета техничких наука можете присуствовати бесплатном једночасовном предавању професора Владимира Димовског о високој ренесанси.

Имате прилику да се упознате са радом Леонарда и Микеланђела – неуморних, универзалних генија, чија су дела постала културно наслеђе читавог човечанства.

Предавања „Разумети уметност” одржавају се од октобра 2015. године. Основна тема им је теорија и историја уметности. Циљ предавања је да грађанима пренесе основна знања из области теорије и историје уметности на разумљив начин, тако да их посетиоци могу пратити без обзира да ли су раније учили о уметности. Поред тога, њихов циљ је и упознавање грађана са ремек-делима сликарства, вајарства и архитектуре из националне, европске и светске културне баштине.

Посетиоци предавања ће развити моћ естетског просуђивања, и обликоваће свој укус. Тај укус се неће заснивати само на познавању популарне културе, већ ће бити изграђен на темељима националне, европске и светске уметничке баштине, чију су трајну вредност векови потврдили. Свакако, сви посетиоци ће оплеменити своју личност учећи о уметности, и дубље ће разумети периоде историје човечанства.

Leave a comment