14. Филмски фронт: на пола пута до циља!

Два левела далеко смо од старта! За два дана Филмски Фронт посетило је више од 1000 људи! Када је директорка Филмског фронта и Кино клуба Нови Сад Нина Латиновић свечано отворила Фронт, све је почело да се слаже као у тетрису! Елемент по елемент, филм по филм, поен по поен и стижемо  до циља. Ипак, полако…  Још два дана нас дели! Не треба сагорети у жељи за успехом, треба бити стрпљив и тактичан. Филмски фронт опасно тактизира!

Селекција Србија/регион срчано показује своје скилове, а пред жиријем је тежак задатак. „Узимајући у обзир да су у питању различити жанрови и филмске форме потрудићу се да сагледам све аспекте под којима су филмови настали. Биће јако тешко оценити, поготово што су у питању млади аутори. Покушаћу да прво анализирам и погледам све филмове па да размислим шта је најбољи критеријум за оцењивање филмова”, рекла је Мина Цветиновић Павков, чланица жирија. У селекцији Србија/Регион видели смо преко 15 филмова и домаћински угостили ауторе.  Да ли ће жири стиснути зубе и преузети одговорност при доношењу одлуке за најбољи филм на Филмском фронту, сазнаћемо на свечаној додели у суботу у 22 часа и 40 минута.

Фото: Филмски фронт
Фото: Филмски фронт

Међународна селекција прихватила је изазов, а са њима и публика. Критички настројени и кинематографски освешћени редовни фронташи узели су своје хемијске у руке и немилосрдно делили оцене. „Најтежа смо публика. Годинама већ пратимо програм Филмског фронта и сада оцене делимо са искуством. Чак смо смислили и наше критеријуме. Ипак, морамо признати да су ове године филмови много квалитетнији него свих претходних година. Фронт је свакако прешао на следећи левел”, рекла је весела екипа редовних посетилаца Фронта. Филмове Међународне селекције Challenge aceppted, оцењује публика на скали од 1 до 5, а филм са највећим број гласова однеће победу и прећи на следећи ниво.

Још ДВА ДАНА ФИЛМСКОГ ФРОНТА! Није мало! Чека нас обележавање Светског дана анимираног филма и још две рунде обе селекције.  У суботу када се дође до циља, у својој пуној снази прави се журка затварања у Црвеном петлу!
Немојте нас пратити на блогу, сајту, фејсбуку  или инстаграму , дођите да се дружимо у реалном животу. Сала Културног центра Новог Сада и живи људи који се хватају у коштац са филмовима! То треба видети!

          НЕ ПРЕКИДАЈ ИГРИЦУ, ДОЂИ НА ФРОНТ И „ПРЕЂИ НА СЛЕДЕЋИ ЛЕВЕЛ!”

Leave a comment