12. Дечији филмски фестивал КИДС ФЕСТ – од 24. до 30. октобра у Арени Синеплекс.

Глумица Анђелка Прпић амбасадорка је 12. Дечијег филмског фестивала КИДС ФЕСТ-а, највеће манифестације у области културе и забаве за децу, који ће ове године бити одржан у периоду од 24. до 30. октобра у Арени Цинеплеx, као и у Нишу, Крагујевцу, Зрењанину и у још тридесет градова широм земље. Током узбудљивих седам дана, најмлађи посетиоци биоскопских сала завириће у неке невероватне и до сад неиспричане филмске приче.

Амбасадорка 12. КИДС ФЕСТА је глумица Анђелка Прпић, позната домаћој публици по главним улогама у серијама Андрија и Анђелка и Жене са Дедиња. Глумица позната по својој духовитости, спонтаности и харизматичности, са одушевљењем је прихватила да буде амбасадорка јединог филмског фестивала за децу и позвала је најмлађе да завире у чудесни филмски свет: „Хајде да сви заједно филмујемо у ритму среће на 12. КИДС ФЕСТУ и посетимо неке од наших омиљених биоскопа где ћемо погледати најинтересантније филмове. Шта кажете на причу о једном необичном учитељу који се претвара, ни мање ни више него у ЖАБУ? Или да погледамо најбоље наставке чувених франшиза Ледено доба, Кунг Фу Панда, Алвин и веверице? Тинејџоси, не брините! Имамо и посебан програм само за вас!”.

unnamed

КИДС ФЕСТ ове године нуди богатији филмски програм, обимнији радионичарки садржај и нове биоскопске сале. 20 филмова, распоређених у 2 програма.

По први пут ове године, КИДС ФЕСТ уводи нови, Теен програм, намењен деци узраста од 12 до 18 година. Међу филмовима који ће се наћи у Теен селекцији, истакли бисмо филм Одисеја, чувеног француског редитеља и сценаристе Жерома Сала, актуелни филм визионарског редитеља Тима Бартона – Дом госпођице Перегрин за чудновату децу 3Д, као и француски филм Аврил и невероватни свет, који ће бити титлован, тако да ћемо имати прилику да чујемо Марион Котијар која позајмљује глас главној јунакињи.

Када говоримо о Кидс програму, биће приказано чак 15 филмова и то из Норвешке, Холандије, Белгије, Француске, Чешке међу којима су приче о пријатељству, одрастању, породици. Међу филмовима биће приказани наставак најгледанијег филма на 10. КИДС ФЕСТу – Бела и Себастијан, прича о некада најбољим комшијама филм Пат и Мат, затим један од најгледанијих филмова свих времена – Ледено доба: велики удар, као и најновији филм студија  Dreamworks Animation – Тролови, који ће отворити овогодишњи фестивал.

Највеселији филм на свету – Тролови, премијерно ће бити приказан на 12. КИДС ФЕСТУ. Сећате се оних луцкастих играчкица са великим очима које су се разликовали по боји косе? У биоскопе широм Србије долази филм управо о њима, и то 3. новембра у 2Д и 3Д форматима, синхронизован на српски језик.

У Новом Саду КИДС ФЕСТ се одржава већ традиционално у биоскопу Арена Синеплекс, а ове године и у биоскопу CinestarCinemas.

Цене карата за биоскопске пројекције на КИДС ФЕСТУ се нису мењале, па ће и ове године бити веома приступачне, посебно за организоване школске посете, а из године у годину, број заинтересованих школа и вртића све више расте.

Фестивал већ традиционално годинама подржавају Министарство културе и Удружења учитеља Србије, Београда и Новог Сада.

Више информација о самом фестивалу можете пронаћи на званичном сајту Дечијег филмског фестивала КИДС ФЕСТА.

Leave a comment