Добре навике за боље дане

Дан започните медитацијом и дарујте себи  мирно и спокојно јутро. Нека првих 15 минута у тишини буде само ваше и позитивним мислима даћете прилику да вас воде цео дан.

Ако је дан сунчан, медитацију викендом можете заменити  трчањем по парку, а ако наставите да тренирате, осећаћете се сваким даном све боље, што ће утицати и на ваше самопоуздање. Препоручује се свакодневна физичка активност у трајању од 30 минута: шетање, фудбал, вожња бицикла, плес, пливање, пењање степеницама, јахање – избор је на вама!

Marija-Erdelji-(1)

Нека књига са посветом коју сте добили од драге особе увек буде  на вашој полици; читајте је сваког дана, помало и са задовољством. Ако на ту полицу ставите још омиљено цвеће, омиљену фотографију, драгу разгледницу, а зид украсите живописном сликом природе која вам се допада, улепшаћете свој животни простор. Трудите се да свој животни простор, баш као и своју свакодневицу, употпуњавате ситницама.

Marija Erdelji (2)

Приуштите свом организму довољно течности, витамина у току дана и довољно сна током ноћи. Водите рачуна да исхрана буде здрава и редовна и не прескачите оброке. Да ли сте знали да се дневно препоручује конзумација најмање 6-11 порција житарица попут хлеба од житарица са целим зрном, интегралних житарица, тестенина или пиринча? Извор дуготрајне енергије је и поврће попут кукуруза или кромпира, а на вашој трпези немојте заборавити ни рибу барем једном недељно, као ни свакодневне 2-3 порције воћа. У том случају за ваш имунитет, здравље и лепоту,  нема бриге.

Marija Erdelji (2)

Док уживате у првој јутарњој кафи и прелиставате новине, планирајте дан и обавезе ћете завршити без стреса. Пронађите у свом планеру време за хоби, одморите се, нахраните своју душу. Свако време уложено у себе наградиће вас вишеструко, новом енергијом и снагом. Ако вам дан буде  испуњен,  сан ће  бити миран, снови лепи, а ви задовољни.

Сузана Марјановић

Фото: Марија Ердељи

Leave a comment