За коју стипендију ти конкуришеш?

Уколико студирате, амбициозни сте и желите да усвајате нова знања, а стипендија би вам у  томе помогла, ове информације ће вам добро доћи.

Фондација „Доцент др Милена Далмација“ додељује једну стипендију студенту II, III или IV године хемије, и то из области контрола квалитета и управљање животном средином или студенту Природно-математичког факултета на Одсеку за заштиту животне средине Новосадског универзитета. Најбољем студенту стипендија се уплаћује до јуна месеса, а рок за пријаву на конкурс је 10. октобар. Све додатне информације можете добити на мејл: djurdja.kerkez@dh.uns.ac.rs или на телефон: 021/485-27-34, као и на сајту Фондације. Стипендија ће бити додељена 26. октобра, а месечни износ је 10.000 динара.

Ако вам је просечна оцена изнад 9,00, пријавите се за студентску стипендију коју додељује Министарство просвете, науке и технолошког развоја. Право на студентску стипендију имају студенти факултета који су уписани први пут на студије првог, другог или трећег степена, чије се школовање финансира из буџета, који нису губили ниједну годину током студија, који су положили све испите из претходних година студија и постигли просечну оцену најмање 9,00. Рок за пријављивање на конкурс је до 31. октобра, а више информација можете пронаћи на сајту Министарства или на матичном факултету.

????????????????????????????????????
Фото: Марија Ердељи

Право на стипендију за изузетно надарене студенте имају сви који студирају у Републици Србији, почевши од треће године основних студија (остварених 120 ЕСПБ). Кандидати треба да буду српски држављани, да имају просечну оцену најмање 9,00 и да су редовно уписивали сваку годину студија, те да су све испите из претходних година положили. Пријаве за стипендију се подносе од 1. октобра до 1. новембра, а додатне информације можете пронаћи на сајту Министарства просвете,  науке и технолошког развоја.

Фото: Марија Ердељи
Фото: Марија Ердељи

Фонд за младе таленте Доситеја расписује сваке године конкурс за стипендирање до 800 најбољих студената завршне године основних академских студија и до 400 студената завршне године мастерских студија. Ако имате просечну оцену најмање 8,50 у току претходних година студија и полажете редовно све испите, немојте пропустити ову одличну прилику, будући да је ова стипендија знатно виша од редовне. Да бисте били благовремено обавештени о расписивању конкурса, пратите обавештења на сајту Фондације.

Сузана Марјановић

Leave a comment