У централном новосадском биоскопу, Арени Синеплекс, премијери новог филма Данила Бећковића „Јесен самураја” присуствовало је више од 1000 људи. Због великог интересовања публике, у премијерној ноћи, овај филм приказан је у 3 сале и то у чак 6 термина.

Пре централне пројекције, Данило Бећковић, Петар Стругар, Никола Којо, Андрија Милошевић, Катарина Жутић, Петар Новићевић, Димитрије Војнов, Марија Јовановић и Марко Кон прошетали су црвеним тепихом и уз громогласне аплаузе застајали како би се фотографисали са фановима. Вече је улепшало чак 30 чланова карате клуба Yu карате, како приличи теми филма, одевени у кимона, који су стајали са обе стране овог великог тепиха.

????????????????????????????????????

Филм младог, али већ популарног редитеља Данила Бећковића одушевио је новосадску публику, те су након пројекције протагонисти и аутори филма наишли на овације током поклањања публици у све три сале.

Глумац Андрија Милошевић за Омладинске новине каже како су реакције публике већ феноменалне. „Филм ми се веома допада и мислим да је то још један озбиљан искорак редитеља, читаве екипе и свих нас који смо радили на филму“, каже Милошевић.

Главног јунака, професионалног каратисту Владицу Симоновића, глуми Петар Стругар који се месецима спремао за ову улогу. „Најтеже код ове улоге ми је било то што сам морао да користим дуван, а припрема улоге, психичке и физичке, то је све део посла и то је нешто што ја волим. Добро ми је дошло да се опоравим од Малог Буде где сам се наменски гојио за улогу тако да сам се сада вратио на старо и притом уживао сам у припремама“, рекао је Стругар.

????????????????????????????????????

Најмлађи глумац овог филма, Петар Новићевић, са узбуђењем прича како му се филм јако допада и да му скоро ништа није било тешко. „Најтеже ми је било кад је требало тихо да отворим врата, а да се то не чује, а врата су била тешка. Било ми је забавно на снимању и научио сам неколико покрета са Петром Стругаром“, са смешком изјављује Новићевић.

Никола Којо каже како је филм веома добар и да има поруку. „Ја се не сећам да је било овако озбиљних акционих филмова, али ово и није само акциони филм него је и комедија, драма и све помало. Порука је јасна, треба ићи правим путем у животу и ко је залутао, треба да се врати на место“, закључује Којо хвалећи остатак глумачке екипе.

????????????????????????????????????

„Јесен самураја“ је љубавна прича са много смеха, али и нежних емоција. Владица (Петар Стругар) је професионални каратиста, шармантни бонвиван који је некада био велики таленат, али није направио велику каријеру због превелике склоности ка проводу и ноћном животу. По окончању каријере враћа се у родни град и заљубљује се у Снежану (Христина Поповић) и везује за њу и њеног малог сина Вукашина (Петар Новичевић). Владица жели да се брине о њима, али схвата да не уме да ради ништа осим каратеа. Његова потрага за послом који би му омогућио да брине о породици коју је управо почео да ствара, доводи га у низ урнебесних ситуација.

Осим Петра Стругара и Христине Поповић, у филму играју и: Никола Којо, Сергеј Трифуновић, Андрија Милошевић, Весна Тривалић, Катарина Жутић, Миодраг Мики Крстовић, Петар Новичевић.

Кристина Ивковић Ивандекић

Фото: Марија Ердељи

Leave a comment