Универзитет у Београду организоваће Сајам стипендија у згради Ректората 5. и 6. октобра.

Поред државних институција, фондова и невладиних организација, на сајму учествују и компаније, амбасаде и установе које додељују стипендије студентима за студирање и усавршавање у земљи и иностранству. Ове године сајам ће трајати два дана и окупити представнике преко 40 различитих институција. На једном месту биће доступне информације о различитим програмима стипендија, потребној документацији за апликацију, роковима за подношење документације као и контакт особама.

Првог дана, 5.октобра биће реализован уводни део програма од 11 до 15 часова у Свечаној сали Ректората. Након свечаног отварања, публици ће се представити један број институција који ће кроз краћа предавања упознати публику са могућностима за мобилност и стипендирање студената, наставника и истраживача Универзитета у Београду, могућностима за каријерно информисање и саветовање по питању наставка студија и техникама полагања међународно признатих испита страних језика.

Другог дана, у четвртак, 6.октобра од 10 до 16 часова, биће организован излагачки део сајма у дворишту Капетан Мишиног здања и пратећи програм у Свечаној сали где ће учесници сајма моћи да представе своје програме и дају савете и смернице студентима. Биће организовано укупно тридесет информативно-консултативних сесија стипендитора и студената и укупно осамнаест презентација у оквиру програма 15 савета за 15 минута. Детаљни програм и листа учесника налази се на страници: http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/sajam-stipendija-2016

image007

Организацијом ове манифестације имамо жељу да подигнемо ниво информисаности студената о могућностима наставка студија у Србији и иностранству, условима које би требало да испуњавају да би успешно уписали жељене студије, вештинама које су им потребне приликом пријаве, значају проактивног става, правовремене информисаности, целоживотног учења и мобилности.

Позивају се студенти и дипломирани студенти основних, мастер и струковних студија Универзитета у Београду да посете Сајам стипендија. Улаз је слободан.

Реализацију Сајма ове године подржали су пријатељи манифестације: Coca Cola Hellenic, Nordeus, Posh&Media, Obrazovni centar Equilibrio, Loreal Balkan, Nestle и Ernst & Young.

Leave a comment