Водимо вас у позориште!

Завршавамо септембар са изузетном представом Новосадског позоришта и поклањамо

2x2 улазнице за Кнегињу чардаша Имреа Калмана

уторак, 27. септембар у 19 ч

Новосадско позориште – Újvidéki Színház

Да бисте освојили улазнице, пратите нашу Фејсбук страницу.

Knjeginja cardasa

„Кнегиња чардаша” је најпознатија и најпопуларнија оперета Имреа Калмана. Њена праизведба била је у Бечу, 17. новембра 1915. године у  театру Јохан Штраус, а у новембру 1916. године имала је премијеру и на пештанској позорици, дакле у време Првог светског рата. Калмана су славили с обе стране фронта. Оперета је ускоро доживела успех планетарних размера, играла се и игра се у целом свету. Према неким статистикама, нема једног минута, а да се негде у свету не зачује нека од арија из „Кнегиње чардаша”, било на филму, радију, на телевизији или на позорници.

Класично и код публике омиљено дело мађарске театарске традиције имаће посве ново и врло неочекивано рухо. Режира га млада Маргарета Табороши, дипломац новосадске Академије уметности која је потом специјализовала кореографију и режију на академији у Будимпешти.

Кнегиња чардаша је доста традиционалан комад. Убрзаћемо темпо помоћу драматургије, користићемо оне делове текста који описују како се живело, колико су се цениле жене, какав је био ноћни живот… Важнију улогу добиће чињеница да кнез Едвин мора да иде у војску, у рат. Његова мајка је то „средила” да би онемогућила његову везу са Силвијом. Наша представа ће живот показати реалнијим, с одређеним хумором – рекла је Маргарет.

Leave a comment