Студирање. Ако питате неког из ваше ближе или шире околине о најлепшем животном добу, већина ће вам дати идентичан одговор. Факултет. Студије. Студентски дом. Студентски кампус. Тај неки период у животу када сте безбрижни, пуни елана и спремни да освојите свет. Сви студенти, а посебно бруцоши, поседују посебну енергију која је такорећи видљива голим оком. Зраче позитивом јер поседују главну особину која доводи до успеха ─ жељу за знање.

Студенти се налазе баш ту где јесу јер их је до жељеног факултета довео ентузијазам, воља и наравно неоспорна интелигенција. Факултети се не деле на лакше и теже, већ је важно само изабрати оно што баш одговара нашој личности. У чему се проналазимо. Довољно је да себи поставите питање: „Где се видим за десет година?“ Одговор на ово питање ће вам веома помоћи при избору факултета. Ослушните своје жеље и нећете погрешити. Човек који на најбољи начин обавља свој посао је онај који га истински воли. Зато, ако можда понекад пожелите да одустанете од факултета или да га не упишете, брзо заборавите на те идеје! Осмех на лице, књигу у руке и прочитајте наше разлоге због чега је важно студирати и стећи диплому.

Постајете свој човек. Након дипломирања стичете могућност да конкуришете за посао из ваших снова. На факултету сте стекли довољно знања и искуства које ће вам помоћи при обављању радних задатака. Сигурни смо да вас чињеница да ћете за ваш посао бити награђени у виду адекватне плате додатно мотивише. Вашим новцем можете располагати онако како ви желите. У потпуности сте самостални. Добра зарада ојачаће ваше сампоуздање и утицати на жељу да будете још успешнији, признатији и посвећенији послу.

Marija Erdelji (1)

На факултету се стичу радне навике. Већ при самом упису факултета добијате низ задужења. Неопходно је да редовно пратите предавања и вежбе. Добијате распоред који морате поштовати уколико желите да успешно савладате градиво и спремите испит без пуно потешкоћа. Рано устајање, поштовање распореда, као и поштовање рокова за предају различитих радова претвориће вас у одговорног младог човека. Има ли ишта боље од тога?

Marija Erdelji

На факултету упознајете будуће колеге. У вашим колегама са смера не би требало да гледатие конкуренцију, већ пријатеље са којима ћете у будућности можда делити простор за рад. Факултет је и те како значајан за стицање пријатељстава која често трају и целог живота. Повежите се и остварујте контакте.

Учите се тимском раду. Тимски рад је ,по многима, један од кључних фактора за успех предузећа, а на факултету се и најтежи задаци лакше решавају када се снаге удруже. Чим сте уписали исти факултет, претпоставка је да имате иста интересовања, амбиције и жеље. То би требало знатно да побољша вашу комуникацију.

Marija Erdelji (2)

Бићете поносни на себе: Учење, учење, учење. Непроспаване ноћи. Спремање испита до раних јутарњих часова. Све то је иза вас. Признајте, вредело је! Не постоје речи којима се може описати онај осећај када коначно држите диплому у својим рукама. У тај комад папира смештен је ваш вишегодишњи рад, труд и одрицање. Учинићете поносним своју породицу, пријатеље и све који вас воле. А пре свега себе.

 Студирање је једна од степеница која вас води ка успешном животу.

 Срећно!

 

Јелена Драпић

Фото: Марија Ердељи

 

Leave a comment