Премијера филма „Дневник машиновође”

Свечана премијера филма „Дневник машиновође” одржана је у четвртак у новосадској Арени Синеплекс. Ова трагична комедија је претходни дан одушевила београдску публику својом причом у којој сваки машиновођа током своје каријере случајно убије 20-30 људи. Иако то оставља горак траг у њиховим животима, они нису криви јер су жртве углавном пијани, непажљиви људи или самоубице.

Светским и домаћим наградама овенчан филм  је трећи целовечерњи играни филм у редитељском опусу Милоша Радовића, као и трећа филмска сарадња са Лазаром Ристовским.

emp_1709-1

Главни глумац, поред Лазара Ристовcког, Петар Кораћ каже како сличност између њега и карактерног лика дефинитивно постоји. „Оно што се разликује код нас је то је што смо пролазили кроз различите ситуације; ја сам покушао да постанем успешан у овој професији, он је покушао да буде успешни машиновођа. Мислим да се то некако природно испољило, јер некад кад сам био бесан или екстреман у својим емоцијама, ја сам то заиста доживљавао у свом сопственом животу. У филму има свега, има романтике, има и комедије и те неке меланхоничне слике стварности која мислим да просечном гледаоцу у Србији може да прија, јер није тешко да се пронађемо у таквим ситуацијама”, изјавио је Кораћ и оценио како је то један дубокоемотивни и надреалан филм.

untitled1

Млада глумица Нина Јанковић за Омладинске новине каже како је одушевљена филмом и да је испао боље од очекиваног. „Мени се стварно свиђа, задовољна сам и својим сценама и целим филмом. Мислим да су и свака епизода и епизодне улоге погођене и да су дивне и феноменалне на свој начин. Мало се зна о животу машиновође и мислим да ће се уз овај филм сазнати пуно више”, закључила је Јанковићева и додала како је публика у Београду изашла очарана, па се нада да ће тако бити и у другим градовима.

emp_1696-1

Главне улоге, поред Лазара Ристовског играју и Петар Кораћ, Павле Ерић, Мирјана Карановић, Јасна Ђуричић, Младен Нелевић, Нина Јанковић, Даница Ристовски, Харис Бурина, Тихомир Станић, Ђурђина Радић, Ненад Ћирић, Наташа Марковић, Никола Булатовић, Бојан Димитријевић.

Кристина Ивковић Ивандекић

Фото: Марија Ердељи

Leave a comment