Нишки студент донирао сиромашнима хиљаду евра од награде!

Млади Нишлија, Јован Милић, своју награду од хиљаду евра, коју је у јуну добио у Београду, донирао је најсиромашнијој деци у Нишу. Помоћ у пакетима, пре свега са школским прибором, добило је деветнаесторо деце из шест нишких породица.

Јован каже да није имо дилему како ће потрошити новац од награде, али јесте било тешко изабрати коме треба помоћи.

„У куповини и опремању ових пакета помогла ми је мајка. Пре свега смо куповали школски прибор: дрвене бојце, свеске, фломастере, оловке. Највећи издатак су били синтисајзери и металофони за музичко васпитање. Неким породицама, а било их је шест са укупно деветнаесторо деце, купили смо и патике и ранчеве. Руководили смо се, пре свега, њиховим потребама. Куповали смо и кромпир, тестенину, слаткише, хемију, све што је једној породици потребно за неки краћи период”, рекао је овај млади хумани Нишлија.

Фото: Б. Ј. / РАС Србија
Фото: Б. Ј. / РАС Србија

У одређивању породица које ће добити његову помоћ, помогли су нишки медији и Православна црква, а Јован додаје да се његова хуманитрана активност неће завршити на овоме.

„План ми је да оснујем Фонд за младе таленте. Знам да у Нишу постоје деца који постижу одличне резултате у школи, а немају основне услове за рад. Циљ је да се помогне управо њима, да средствима из овог Фонда лакше живе, уче и постижу врхунске резултате”, каже Јован.

Награду коју је тако несебично поделио Јован је освојио као другопласирани на такмичењу из предмета Циркуларна економија које организује Француска привредна комора. Као студент друге године нишког Машинског факултета, Јован се такмичио са 50 студената из целе Србије.

Извор: Нишке вести

Leave a comment