Изложба слика Угљеше Цолића „Тело и простор – метафизички смисао акта“

Свечано отварање изложбе слика Угљеше Цолића, под називом „Тело и простор – метафизички смисао акта“ заказано је за петак, 2. септембар у Дворцу Еђшег у Новом Саду, са почетком у 19 часова.

Ова изложба представља докторски уметнички пројекат младог сликара, докторанта на Академији класичног сликарства Универзитета Едуконс. Угљешине слике су експресивне, сликане широким и слободним потезима, а пажњу му је посебно заокупио однос између простора и тела. Његови актови не тематизују лик насликане особе, већ отварају питање о смислу лепе телесности као такве, о извору лепоте и лепоти као метафизичком појму.

10996811_589384887872152_154867787400677646_n

Угљеша је завршио Средњу школу за дизајн и примењену уметност „Богдан Шупут“ у Новом Саду, а потом и  Академију лепих уметности у Београду у класи професора мр Саше Филиповића, Одсек за сликарство. На истој академији завршио је мастерске студије сликарства. Тренутно је докторант на Академији класичног сликарства у Сремској Каменици у класи мр Драгана Мартиновића. Досад је имао 27 самосталних и преко тридесет групних изложби. Учествовао је на тридесетак ликовних колонија у земљи и иностранству. Члан је УНУНС-а.

Изложбу „Тело и простор – метафизички смисао акта“ публика ће моћи да погледа до 7. септембра.

Leave a comment