Студенти ФОН-а други на међународном такмичењу

Четворочлани тим „Case Study Club-a“ Факултета организационих наука (Београд) освојио је друго место у финалу међународног такмичења у решавању студије случаја „Solvers’ Cup“. Александар Обрадовић, Тања Илић, Стефан Ивановић и Сузана Радојичић такмичили су се у Будимпешти под менторством професора Весне Дамњановић и Стефана Игњатовића.

У прелименарној рунди учествовало је 35 тимова са четири континента, а у Будимпешти се састало девет тимова водећих универзитета, чији је задатак био да у 24 сата реше студију случаја коју је дала софтверска компанија „Loxon Solutions“. Задатак се односио на проналажење начина за даљи раст компаније, одговор на претње на тржишту, али и повећање задовољства запослених.

Фото: Фејсбук
Фото: Фејсбук

Победивши студенте из Будимпеште и Глазгова у полуфиналу, студенти ФОН-а су се пласирали у финале које је одржано 14. августа. У њему су три најбоља тима излагала своја решења испред водећих консултаната и топ менаџера светских водећих компанија. Прво место освојили су студенти са Оксфорда, а трећепласирани били су студенти из Сент Галена (Швајцарска).

Leave a comment