Дани Бразила на Штранду

Међународни фестивал Дани Бразила, једна од омиљених новосадских манифестација, у специјалном „For Friends” издању, одржава се од 12. до 14. августа, уз подршку Амбасаде Бразила и Туристичке организације Града Новог Сада.

Централни програм биће реализован вечерас, 13. августа, од 20 сати на шпицу Штранда, у плажном бару Бекстејџ Бич. Бразилски ритмови, наступи музичара, плесне самба групе, капуера перформанси и још много тога очекује Новосађане који Олимпијске игре у Рију прате на новосадској Копакабани! Од 20 ч до поноћи очекују нас најватренији бразилски ритмови у оквиру самба плесног перформанса, а љубитељи борилачких вештина моћи ће да уживају у атрактивном капуера шоуу. Дух Карневала у Рију донеће 80 Drums Carnival Samba, док ће се новосадској публици представити и тршћанска перкусионистичка атракција, Банда Беримбау! За савршену летњу карневалску атмосферу биће задужен ди-џеј Sorriso.

Дани Бразила – новосадски самба карневал је међународни фестивал који већ седам година заредом повезује љубитеље бразилске културе, уметности и спорта из целог света, а Нови Сад претвара у карневалску престоницу.

Dani Brazila 2079

У част Олимпијским играма Дани Бразила су ове године поклонили песму нашим олимпијцима и свима који навијају за Србију. Куриозитет у стварању ове песме под називом „Samba do Rio Sérvio“ (Самба српског Рија) је што типично бразилске инструменте тј. перкусије свирају чланови самба школе „Самбанса“ из Новог Сада, а трубачи су чланови састава „Go East orchestra“ из Рио де Жанеира. Текст и интерпретацију потписују Killo Killo из Новог Сада.

Leave a comment