Положили сте испите, пуните батерије на летњем распусту, а једна од омиљених активности сваког студента свакако је гледање серија које сте због посвећености учењу донекле занемарили. Ваш омиљени сладолед, хладан сок и удобна фотеља. Мало је потребно за испуњење позитивном енергијом, зар не? Без обзира на жанр који преферирате, широк спектар серија које можете погледати на интернету задовољиће и најзахтевније љубитеље ових садржаја. Ако нисте одгледали неке од ових серија, на вама је да да то надокнадите сада.

  1. Game of Thrones. У питању је америчка ТВ серија кабловске куће ХБО. Заснована је на истоименом роману Џорџа Р. Р. Мартина из серијала Песма леда и ватре. Радња серије смештена је на фиктивним континентима Вестероса и Есоса и прати догађаје чланова неколико племићких породица у борби за Гвоздени престо и власт над Седам краљевстава, као и долазак зиме и мистичних бића са севера. Игра престола је добила одличне критике и придобила велики број фанова. Номинована је за Еми награду за најбољу серију за свих пет сезона, док је 2015. године пета сезона добила Еми награду за најбољу серију у ударном термину. Још је номинована и за Златни глобус и Хуго награду.

 c9lzmv4d3mgzpnyntz7s

  1. House of Cards. Серија прати живот и каријеру Френка Андервуда, човека који је жељан моћи. Улазећи у политичку кампању Гарета Вокера за председника САД Андервуду је обећано место државног секретара. Ипак, након што је однео победу, Вокер саопштава Андервуду да место државног секретара неће добити. Андервуд, заједно са супругом Клер, отпочиње политички рат.

 02212014_Kevin_Spacey_House_of_Cards_Netflix

  1. Once Upon a Time. Придружите се Еми Свон, Снежани, Лепом Принцу, Злој Краљици, Куки и осталим ликовима из света бајки док се припремају да се одбране од чаробне силе из прошлости коју ни Рампелстилтскин не би наслутио – Елсе, Снежне Краљице. Занимљиво је да ликови из бајки и њихови двојници из стварног света углавном имају потпуно другачије карактере, а ни бајке нису обрађене на конвенционалан начин.

 the-return-of-the-evil-queen-opens-up-a-lot-of-possibilities-for-once-upon-a-time-season-6

  1. True Detective. Радња прати двојицу полицијских детектива из Луизијане и истражује њихов лични и професионални однос током 17-годишњег лова на ритуалног убицу. Мистерија траје кроз време, мењајући њихове животе и кварећи њихово партнерство. Интригантна серија која ће вас натерати да одгледате сваку епизоду.

true-detective__140415184301

  1. Empire. Кроз дванаест епизода, од којих свака траје сат времена, серија прича о мултимилијардерском хип-хоп царству. Када власник компаније сазна да је болестан, присиљен је одлучити који ће од његова три сина наследити породични посао. Приказани су дубоки породични односи који се одвијају на врло гламурозној позорници. Без сумње, уживаћете у овој серији.

Јелена Драпић

Leave a comment