Сигурни смо да не постоји студент који након испитног рока, који је иза нас, није осетио знатно олакшање и обрадовао се распусту. Одахните, набаците широк осмех на лице и до детаља разрадите план како ћете провести предстојећи одмор. Постоји мноштво идеја како провести распут, али битно је да себи поставите кључно питање – шта је оно што вама највише одговара? Гледање серија и филмова, читање књига, одлазак у теретану, изласци и дружење са пријатељима само су неки од начина  на које можете испунити своје време. Док поједини уживају у пасивном одмору и на тај начин пуне своју енергију, други су љубитељи екстремних спортова којима подижу свој адреналин. У наставку вам доносимо неколико наших предлога.

Путовања. Постоји толико лепих места, која досад још нисте посетили, а требало би. Модернизација нам је донела велику привилегију да на интернету претражимо занимљиве дестинације, објекте  који су нам на располагању приликом посете, цене. Туристичка понуда у Србији је на завидном нивоу, па зашто онда не бисте спаковали кофере и боље упознали своју земљу? Сокобања, водопади Мало врело, планина Рудник која је обогаћена спортским теренима, базенима и другим забавним садржајем, Сребрно језеро, само су неке од аутентичних дестинација због којих Србија са поносом може носити назив богата земља.

фото: Марија Ердељи

Додатна едукација. Сваког дана се може нешто ново научити, а стицање знања је најбоља инвестиција. Наше знање је наша моћ. Зашто онда не бисмо током летњих месеци радили на томе да научимо нешто више? У животу увек треба тежити ка томе да будемо успешнији, способнији, интелигентнији. Компјутерске вештине данас су неопходне, а лето је идеално време да их усавршите и доведете до перфекције. Упишите рачунарски курс и побољшајте своје квалификације приликом конкурса за неки будући посао.

Фото: Марија Ердељи

Учење страних језика. Човек који говори један језик вреди за једног човека, човек који говори два језика вреди за два човека, човек који говори три језика вреди читаво богатство – афричка пословица. Упишите курс страног језика, забавите се и научите нешто ново.

фото: Марија Ердељи

Нови хоби. Kурс плеса, кувања, сликања, глуме, шминкања – на вама је да одлучите. Одаберите хоби у складу са вашим жељама и могућностима. Можда сте одувек желели да научите да свирате неки инструмент, а нисте имали довољно слободног времена? Сада је право време. Пробудите дете у себи, дајте машти на вољу и одаберите хоби којем ћете се посветити током летњег распуста. Још ако ваше пријатеље и  чланове породице укључите у поменуте активности – забава је загарантована.

Фото: Марија Ердељи

Јелена Драпић

Фото: Марија Ердељи

Leave a comment