До врха се стиже упорним радом, јаком вољом и великом жељом

Која вам је прва асоцијација на бокс? Рукавице? Борба? Ринг? А девојка која се бори у њему? Представљамо вам младу савате боксерку, вицешампионку Европе и нашу репрезентативку у овом спорту, Јелену Седоглавић.

Јелена (16) је ученица средње медицинске школе у Сомбору, а савате боксом бави се последњих шест година. Почела је као најмлађи члан клуба, али је то није спречило да освоји бројне титуле, па се данас може похвалити да је, осим медаља на првенствима Србије и Војводине, више пута освајала злато и на интернационалним такмичењима и европским шампионатима. Осим у савате боску, у ком се такмичи у двема дисциплинама, assaut и combat, такмичи се и у више дисциплина и у кик-боксу (low kick и kick light) и у кунг-фу санди (full и light санда).

– Савате бокс ме је привукао својом лепотом, елеганцијом, прецизношћу удараца и храброшћу бораца. На тренинзима учимо да будемо истрајни, да верујемо у себе и да у свим животним ситуацијама пронађемо решење – објашњава Јелена и додаје да јој освојени пласмани представљају отварање нових путева и постављање нових циљева.

– Посебно ми је значајно освојено друго место на недавно одржаном Европском првенству у Бугарској јер је то један од најбољих резултата сомборског спорта ове године. Ипак, мислим да ниједну медаљу не бих могла да освојим да нисам имала сталну подршку своје породице, мајке, оца и брата – истиче Јелена.

На Европском првенству у Бугарској
Фото: лична архива

На питање како околина реагује на то што се бави спортом који није толико популаран међу девојкама, одговара да неретко наилази на зачуђеност, али и на поштовање.

– Као и у сваком спорту, тако и у савате боксу, неопходно је да будеш упоран, стрпљив, смирен и истрајан. Да би постао успешан савате боксер, потребно је пуно времена, труда и одрицања. Једно је сигурно – до врха се стиже упорним радом, јаком вољом и великом жељом за остварење сањаног сна – прича ова млада савате боксерка.

13690761_473146376218649_3382748135950766962_n
Фото: лична архива

Јелена се вредно припрема за будућа такмичења, а успешном се, каже, осећа када оствари оно за чим жуди, те када ради оно што је испуњава и када је окружена добрим људима. Нада се новим победама и стреми ка свом главном циљу – светском првенству. Ми ћемо наставити да је бодримо и желимо јој још много освојених медаља!

Сања Ђукић

Leave a comment