Новосадско музичко лето од 29. јула до 17. августа

Овогодишњи летњи циклус концерата у организацији Музичке омладине Новог Сада, а под покровитељством Града Новог Сада, биће отворен 29. јула концертом фантастичног дуа у саставу Влатка Стефановског и Мирослава Тадића, док ће га затворити Трио Стокела Розенберга, једног од највећих гитаристичких „gupsu jazzгy“ виртуоза данашњице (17. август).

После отварања, програм „Матија свира Арсена” за Новосађане ће приредити џез пијаниста Матија Дедић (5. август). Песме с истоименог албума – награђеног са чак 4 награде Порин ове године, су осетљиво музичко путовање које је Матија посветио песмама свог оца – једног од најутицајнијих хрватских композитора, кантаутора, књижевника и сликара – Арсена Дедића. Следи Петит Стандард – оригинална музичка интерпретација џез канона угледне хрватске певачице Весне Писаровић, уз пратњу двојице светски признатих џез музичара – бубњара Џона Беча и басисте и композитора Криса Далгрена (8. август). Ово је још један у низу плодова радикалног музичког преокрета Писаревићеве, где је популарни израз заменила џезом.

Фото: Музичка омладина Новог Сада
Фото: Музичка омладина Новог Сада

И квартет „Tango Jazz“ из Аргентине, који према речима славног хармоникаша Ришара Галијана прави савршену фузију танга и џеза (12. август), као и Трио Ремија Паносјана, који слушаоце увек води у узбудљиве музичке авантуре препуне енергије, али и тананог лиризма (15. август) су такође у низу врсних и угледних међународних ансамбала који ће се представити на Новосадском музичком лету – овој традиционалној и увелико препознатљивој манифестацији у нашем граду.

Предвиђено је да се сви програми одрже у врту Средњошколског дома у Николајевској улици, док ће у случају лошег времена концерти бити измештени у Синагогу, најављују организатори.

Карте за све концерте могу се набавити у Музичкој омладини Новог Сада, као и онлајн на www.muzickaomladina.org.

Leave a comment