Упознајте џудисткињу из Бруса, Кристину Дељанин, која последње две године носи титулу најбоље спортисткиње у овом граду. Када је пре осам  година почела да тренира џудо, ова петнаестогодишња девојка није слутила да ће веома брзо учествовати на бројним такмичењима и освајати изузетне награде.

– Ове године сам на првенству Централне Србије за кадеткиње у Нишу освојила прво место, што ми је омогућило да се такмичим на Државном првенству у Руми,  где сам била трећа. То су ми најзначајније дипломе засад, а опробала сам се и у категоријама јуниора и сениора – рекла је Кристина, препуна утисака са такмичења на првенству Централне Србије за јуниорке у Пожаревцу, где је освојила прво место и Државног првенства у Београду, на ком је такмичење завршила као седма.

На питање какав је осећај тренирати џудо, Кристина одговара да када се нешто воли, осећај је прелеп.

– Када сам први пут отишла на тренинг, одмах ми се свидело. Имала сам периоде када сам желела да престанем да се бавим џудом, али да сам заиста престала, много бих се покајала. Сада ми не пада на памет да одустанем од тренинга – каже Кристина.

Њен тренинг траје  око сат и по времена после чега има утисак да је нешто постигла. Узор јој је Мики Ивезић, спортиста такође из Бруса, један од најбољих џудиста у Србији.

13436129_1701941373392152_1714061896_n

То што је већ две године најбоља спортисткиња у Брусу мотивише је да ради и увек  осваја медаље. Каже да јој пуно значе награде са такмичења јер ће увек знати да је нешто урадила у животу и да ће се сећати сваког такмичења на ком је учествовала.

– Задовољна сам у свом клубу, имам одличне услове за тренинг и тренери су више него добри. Они нам дају велику енергију и бодре нас да радимо и будемо добри људи. Жеља ми је још одмалена да одем на Олимпијаду и надам се да ћу то остварити – рекла је Кристина.

Кристина поручује да је џудо врло здрава борилачка вештина јер се њиме развијају издржљивост, брзина и спретност, али и да се стичу нова пријатељства.

 – Путовања су увек најбоља, а када сам 2014. била чланица наше репрезентације и учествовала на Балканском првенству, упознала сам пуно пријатеља и стекла велико искуство, а то је оно највредније – са осмехом завршава Кристина, коју до краја сезоне очекује међународни турнир у Македонији, након чега следи пауза до септембра.

Тамара Урошевић

Leave a comment