Сајам стипендија у октобру на Универзитету у Београду

Универзитет у Београду организоваће САЈАМ СТИПЕНДИЈА у згради Ректората 5. и 6. октобра.

Циљ ове манифестације је подизање нивоа информисаности студената о могућностима наставка студија у Србији и иностранству, условима које би требало да испуњавају да би успешно уписали жељене студије, вештинама које су им потребне приликом пријаве, значају проактивног става, правовремене информисаности, целоживотног учења и мобилности. Поред државних институција, фондова и невладиних организација, на сајму учествују и компаније, амбасаде и установе које додељују стипендије студентима за студирање и усавршавање у земљи и иностранству. Ове године сајам ће трајати два дана.

image007

Првог дана, 5. октобра, биће реализован уводни део програма од 11 до 15 часова у Свечаној сали Ректората. Након свечаног отварања, публици ће се представити један број институција који ће кроз краћа предавања упознати публику са могућностима за мобилност и стипендирање студената, наставника и истраживача Универзитета у Београду, могућностима за каријерно информисање и саветовање по питању наставка студија и техникама полагања међународно признатих испита страних језика.

Другог дана, у четвртак, 6. октобра од 10 до 16 часова, биће организован излагачки део сајма у дворишту Капетан Мишиног здања и пратећи програм у Свечаној сали где ће учесници сајма моћи да представе своје програме и дају савете и смернице студентима.

У току је пријављивање учесника-излагача и студената-волонтера и све додатне информације налазе се на страници: http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/sajam-stipendija-2016

Leave a comment