Новосадска премијера „Дневника машиновође“ 15. септембра

Након успеха на фестивалима у Москви и Новом Саду, а уочи наставка динамичног фестивалског живота током лета, екипа филма „Дневник машиновође” са задовољством вам представља други трејлер.

Прича из живота машиновођа, за коју је редитељ Милош Радовић написао и сценарио по идеји Марка Глушца, светску премијеру имала је на Фестивалу у Москви где је филм и награђен признањем публике, а домаћу премијеру на новосадском фестивалу Синема Сити, одакле се главни глумац Лазар Ристовски вратио награђен Признањем за допринос домаћој кинематографији.

Филм ће већ у среду, 20. јула бити приказан у такмичарском програму Палићког фестивала, а овог лета очекују га, између осталог и приказивања у такмичарком програму јубиларног 30. Филмског фестивала у Херцег Новом, на Фестивалу глумачких остварења у Нишу, као и у такмичарском програму Монтреал Филм Фестивала, који се одржава од 25. августа до 5. септембра.

„Дневник машиновође” је комедија-мелодрама о невиним убицама и њиховим животима.

Dnevnik mašinovođe plakat

Илија, кога маестрално тумачи Лазар Ристовски, је шездесетогодишњи машиновођа, на корак до пензије. Његов деветнаестогодишњи усвојени син Сима припрема се да настави породичну традицију. Илија га упознаје са послом и чињеницом да су несреће неизбежне.

„Ово је већ четврти филм који радим с Лазаром Ристовским. Ускоро нећемо знати ко је код кога играо и шта је ко режирао“, каже сценариста и редитељ Милош Радовић, додајући да је Лазару и њему било потребно седам дугих година да смисле, сниме и заврше филм о машиновођама.

„Милош је писао ову улогу за мене. Ја сам је одиграо за њега. Обојица смо то радили због публике”, поручује Ристовски, чија је кућа Зилион филм продуцирала ово остварење.

У филму играју и Нина Јанковић, Мирјана Карановић, Јасна Ђуричић, Младен Нелевић, Даница Ристовски, Харис Бурина, Тихомир Станић, Петар Кораћ, Павле Ерић…

Дистрибутер филма је Арт Виста, а новосадска премијера је заказана за 15. септембар у Арени Синеплекс, након које ће уследити пројекције у свим већим градовима Србије и Црне Горе.

Leave a comment