9 медаља из Москве за српски НУРДОР тим

Десеточлани тим Националног удружења родитеља деце оболеле од рака НУРДОР се са 7. Светских дечјих победничких игара, које су ове године одржаване од 29. јуна до 3. јула у Москви, вратио са чак девет медаља.

Светске дечје победничке игре су спортско такмичење, највеће те врсте у свету, које окупља децу лечену од рака из целе Европе, а НУРДОР је ове године по пети пут бранио боје Србије.

Осморо младих из свих крајева Србије, у пратњи два искусна волотера НУРДОР-а, такмичило се у шест спортских дисциплина – атлетици, стоном тенису, малом фудбалу, пливању, шаху и стрељаштву и вратило кући са укупно 9 медаља: четири златне, три сребрне и две бронзане.

Nurdor

„Светске дечје победничке игре, у организацији руског непрофитног удружења ‘Дар живота’ представљају више од обичног спортског такмичења јер славе живот, оптимизам, солидарност и здравље. Наши млади су уживали не само у бројним спортским победама, већ и у фантастичном дружењу са вршњацима који су прошли исто тешко искуство лечења и борбе за излечење, у новим пријатељствима, у упознавању дивне Москве, руских обичаја. Били смо један тим, једно срце, дивно се провели и стекли дивна познанства и понели предивне успомене”, каже Ђорђе Корора, родитељ и члан НУРДОР-а.

Тим НУРДОР Србија учествао је ове године на Играма захваљујући Међународном фонду јединства православних народа и порталу www.senica.ru који су обезбедили авио-карте и Wiener Städtische осигурању који је донирао путно осигурање за све учеснике.

Фото: НУРДОР

Коментари

Leave a reply