Десеточлани тим Националног удружења родитеља деце оболеле од рака НУРДОР се са 7. Светских дечјих победничких игара, које су ове године одржаване од 29. јуна до 3. јула у Москви, вратио са чак девет медаља.

Светске дечје победничке игре су спортско такмичење, највеће те врсте у свету, које окупља децу лечену од рака из целе Европе, а НУРДОР је ове године по пети пут бранио боје Србије.

Осморо младих из свих крајева Србије, у пратњи два искусна волотера НУРДОР-а, такмичило се у шест спортских дисциплина – атлетици, стоном тенису, малом фудбалу, пливању, шаху и стрељаштву и вратило кући са укупно 9 медаља: четири златне, три сребрне и две бронзане.

Nurdor

„Светске дечје победничке игре, у организацији руског непрофитног удружења ‘Дар живота’ представљају више од обичног спортског такмичења јер славе живот, оптимизам, солидарност и здравље. Наши млади су уживали не само у бројним спортским победама, већ и у фантастичном дружењу са вршњацима који су прошли исто тешко искуство лечења и борбе за излечење, у новим пријатељствима, у упознавању дивне Москве, руских обичаја. Били смо један тим, једно срце, дивно се провели и стекли дивна познанства и понели предивне успомене”, каже Ђорђе Корора, родитељ и члан НУРДОР-а.

Тим НУРДОР Србија учествао је ове године на Играма захваљујући Међународном фонду јединства православних народа и порталу www.senica.ru који су обезбедили авио-карте и Wiener Städtische осигурању који је донирао путно осигурање за све учеснике.

Фото: НУРДОР

Leave a comment