Пети дан, без имало умора, са подједнаким ентузијазмом за квалитетним филмом и јединственим фестивалским Cinema City искуством, почиње у 18 сати, на локацији Indoor Cinema, филмом Јана Гасмана „С љубављу Европа” и смештајући  нас на ободе континента, међу 4 пара који се боре са економским, међусобним и личним проблемима.

27941557646_619a059f9c_b

На истој локацији у 20 ч стиже анимирано-документарниа прича „Четири пасоша” Михајла Јевтића о емиграцији, Југославији и личном сналажењу у том простору и времену. Не заборавите филмове категорије Up to 10.000 Bucks  у Indoor Cinema од 22 ч који плене својом једноставношћу, комичношћу, али изговарају и велике истине. Погледајте: „Не причамо о вама него о деци”, „Упорни снови”, „Пакао”, док ће од 23 ч уследити накнадна пројекција филма WiNWiN.

27975854315_4181de5e41_o

На локацији Аmstel Open Air Cinema уживаћемо уз „Калифорнију”, виђење адолесценских проблема из угла Марине Персон, филм који поред одличне приче и глуме карактерише и феноменалан саундтрек, док од 23 ч следи „Ева Нова”, филм Марка Шкопа о другој шанси за живот некада чувене глумице и лечене алкохоличарке.

Ova

На великом платну СКЦНС Фабрика Open Air Cinema у 21 ч представљамо са нестрпљењем очекивану новосадску премијеру – филм Момира Милошевића Отворена – о пријатељству две девојке и борбом за њиховом посебности у једноличној околини, која је према речима селектора Петковића рађена у најбољем маниру Дејвида Линча. У главним улогама су дебитанткиња Милена Ђуровић и млада Јелена Пузић (Поред мене, Влажност), које су оствариле веома упечатљиве улоге. Од 23 ч не пропустите прилику да погледате краткометражни филм о јединственом новосадском фестивалу – Улични свирачи, под називом „Не спуштај ролетне” у режији Немање Бабића на истој локацији. Поводом ове пројекције публици ће се обратити организатори оба фестивала, и најавити међусобну креативну сарадњу. Након овог краткометражног остварења, почиње журка о загребачким, али и француским дискотекама у филму „Пола столећа диска”, Звонимира Румболдта.

Ova )

За љубитеље и поштоваоце музике и уметности Западног Берлина 80-их у Firchie Think Tank у 21 ч стиже документарац Б-филм: „Пожуда и звук у Западном Берлину”, који сведочи о овој култури и открива многе детаље о великим звездама које су ту настале. Након овог сјајног остварења селекције Planet Rock, уследиће нова Cinema City журка за коју ће вечерас бити задужен FLIP.

27696237210_7228df46d3_o (1)

На СКЦНС Брод Театар улаз је слободан за све посетиоце, а од 21 сат можете погледати репризу светске премијере филма „Инкарнација“, док ће се од 23 сата репризирати најбољи нискобуџетни филмови од претходног дана из селекције Up to 10,000 Bucks.

Фото: Cinema City

Leave a comment