На иницијативу две студенткиње журналистике оснива се портал о култури: „Културадијација“. Оне позивају све студенте, али и друге, да се пријаве и тиме оснују тим који ће радити на реализацији овог пројекта и помоћи у подизању свести о значају културе код младих.

„Ако си студент филологије и књижевности, ликовне уметности, вајарства, драматургије, архитектуре, дизајна, музикологије или журналистике, или те интересује фотографија или плес и желиш да пишеш о томе, истражујеш и резултате својих истраживања објављујеш, посећујеш и извештаваш са релевантних догађаја или помогнеш колегама студентима, а уз то научиш и још нешто ново и занимљиво – јави се!“ Тако гласи позив студенткиња којима можете да се јавите на kulturadijacija@gmail.com. Потребно је написати своје податке и укратко како желите да допринесете својој сфери интересовања.

Рад ће у првом периоду бити волонтерски, након чега ће прећи и у хонорарни. Више информација сазнајте на адреси: http://www.najstudent.com/programi-za-studente/novi-internet-portal-o-kulturi-poziv-za-studente-4685.

Кристина Ивковић Ивандекић

Leave a comment