Филмом „Панама“ отворен 9. Cinema City

Синоћ је у креативној четврти коју чине Лимански парк и Кинеска четврт почео 9. Cinema City фестивал и до 2. јула публици ће бити представљено више од 60 филмских остварења у пет селекција.

Новосадске премијере имаће документарни филмови „Четири пасоша“ у режији Михајла Јевтића, „Дубина два“ Огњена Главонића, „Зид смрти и тако то“ Младена Ковачевића, остварење „Друга линија“ Ненада Милошевића, зати драма „Палуба испод Теразија“ Дејана Влаисављевића Никта, као и филм „Отворена“, први дугометражни подухват Момира Милошевића. Светску премијеру имаће дебитантско остварење Филипа Ковачевића „Инкарнација“.

Директор Фестивала Милош Игњатовић каже да су се ове године посебно фокусирали на младе ауторе. – Желимо да се бавимо младима јер је то црта овог фестивала отпочетка. Препознали смо да постоји нека нова енергија у српском филму и желимо да будемо део те промене – каже Игњатовић.

Cinema Otvaranje

Осим Милоша Игњатовића на званичном отварању говорили су и програмски директор Милан Стојановић и менаџерка пројекта Мина Падежанин, а публику је поздравио и Жири младих, средњошколци новосадских школа који ће у наредних седам дана гледати и оцењивати филмове из селекције Up to 10.000 Bucks у којој су филмови чији је буџет мањи од 10.000 долара.

Првог дана Фестивала публика је могла да ужива и у концерту Jinx-a, а шта вас очекује данас можете погледати овде.

Фото: Cinema City

Leave a comment