Најатрактивније понуде за младе на једном месту – Opens Youth Fair

Пети регионални сајам омладинског туризма Opens Youth Fair 2016 одржаће се на Тргу слободе и у Католичкој порти 5. и 6. јула. Као и сваке године, посетиоци ће бесплатно моћи да уживају у разноврсним садржајима сајма и то од 18 до 22, оба дана Фестивала.

Opens Youth Fair ће на једном месту окупити сва најатрактивнија места у региону, најразличитије фестивале и манифестације, a циљ сајма је да се кроз заједничку регионалну промоцију Балкан позиционира као једна од најатрактивнијих дестинација за младе на свету.

На сајму ће учествовати атрактивне омладинске дестинације Балкана, фестивали, клубови, плесне групе, спортске организације, неоткривене атракције региона, туристичке организације и туристичке агенције које се баве промоцијом туризма као и невладине организације које се баве регионалним повезивањем младих на подручју Западног Балкана. Први пут ове године, на сајму ће учествовати туристичке организације из Мађарске, Румуније, Марибора и Осијека.

OYF 1

Поред избора за најбољи штанд, Opens Youth Fair организује и наградну игру за посетиоце. Још једна од новости је Media Corner, на ком ће  посетиоци сајма моћи да одиграју партију друштвене игре са неким од својих омиљених радијских или телевизијских водитеља, као и да се сами опробају у улози новинара.

Регионални сајам омладинског туризма је и ове године у знаку кандидатуре Новог Сада за омладинску престоницу Европе, па ће се другог дана сајма одржати конференција „НОВИ САД OPENING DOORS”, посвећена иницијативи да Нови Сад освоји ову престижну титулу. Као и претходних година, у Католичкој порти ће се одржавати и манифестација „Аrt Eco Market”, где ће млади дизајнери представити своје рукотворине свим поклоницима занимљивих детаља, као и богат избор специјалитета од хране.

OYF2

Публика ће се оба дана сајма, у вечерњим часовима, на Тргу слободе и у Католичкој порти проводити на свиркама најатрактивнијих извођача региона. На Тргу слободе, 5. јула уживаћемо уз најлепше арије и дуете из опере Чаробна Фрула Волфганга Амадеуса Моцарта, коју ће нам приредити солисти, хор и оркестар Српског народног позоришта уз диригента Микицу Јевтића, затим Bennu Brickman Band, Jambinai, TBF, a 6. јула публику ће забављати Frame Orkestra и Artan Lili, док ће се за одличну завршницу побринути Рункед Карго Трио.

OPY 3

Као и претходних година, под покровитељством Града Новог Сада манифестацију организују Туристичка организација Града Новог Сада, Егзит тим, Департман за географију, туризам и хотелијерство, Природно-математичког факултета у Новом Саду, Студентски културни центар Новог Сада, уз подршку Art Eco Marketa и пријатеља манифестације Fortuns Нови Сад.

Више о свему на http://www.youth-fair.com/

Leave a comment