„Ковачи“ Милоша Николића у режији Љубослава Мајере сутра, 1. јуна, у Новосадском позоришту са почетком у 19 сати.

Драма Милоша Николића „Ковачи” у режији Љубослава Мајере на сцени Новосадског позоришта проговара о томе како, пристајући на хумани принцип живљења, не губимо ништа од сопствене индивидуалности, а у противном губимо све. Изузетан комад који на сцену враћа причу, који зумира глумца, велича његов таленат и који гледатељевом оку даје на увид оно најтананије – емоције.

2016.04.14.14.29.15_IMG_1444

Три ковача, сваки понаособ, током Другог светског рата затекла су се у ковачници свог непознатог колеге кога су ратне околности одвеле у туђу ковачницу, у туђу кућу, и код туђе жене.

Двадесет и више година по завршетку рата, сваки од ковача сазнаје да његова ковачница јесте његова, да његова жена није то баш сасвим, а да његов син, рођен у време рата, уопште није његов.

Преводилац и драматург је Роберт Ленард, сценограф је сам редитељ, а костимографкиња Ерика Јанович. У представи играју: Атила Мађар, Ливиа Банка, Арон Балаж и Атила Гириц.

2016.04.14.14.29.31_IMG_1451

Карте по цени од 400 динара можете купити на дан представе од 17 до 19 сати на благајни Новосадског позоришта. Ђаци, пензионери и групне посете остварују попуст. Више о свему на сајту Новосадског позоришта.

Leave a comment