Колико ти се пута десило да чујеш за ситуацију или да доживиш да послодавац на разговору за посао тражи младост и искуство? Да ли је могуће да у нашој земљи млада особа одмах након завршеног факултета има и диплому и искуство и да се лако запосли? Могуће је.

Сагледајући тренутне друштвене проблеме у нашој земљи и свету, највећа студентска организација на свету, AIESEC, креирала је програм плаћених стручних пракси у иностранству под називом Global Talent, који младим људима пружа прилику за професионално искуство у иностранству. Праксе трају од 6 до 18 месеци и постоје у око 126 земаља широм света – од Немачке, Мађарске, све до Бразила, Индије.

Кроз ову прилику младима се пружа могућност да у пракси примене знања стечена у току студија на интернационалном тржисту и  притом стекну релевантно искуство које ће их касније диференцирати на тржишту рада. Такође, побољшаће комуникацују на страном језику, направити прве праве кораке у каријери и стећи мрежу контаката широм света.

Све праксе могу се погледати на https://opportunities.aiesec.org/programmes, а за презентацију пракси која ће се одржати у четвртак, 26. маја, можете се пријавити путем следећег . Презентација ће се одржати на Факултету за правне и пословне студије Др Лазар Вркатић са почетком у 18 часова.

Global_Talent

Услов да одете на праксу јесте да имате мање од 30 година, да поседујете ниво знања страног језика минимум на нивоу Б2 и да имате бар минимално радно искуство. У неким земљама захтева се и статус студента, али то није случај свуда.

AIESEC је глобална мрежа студената која развија лидерски потенцијал младих и позитивно утиче на друштво. Присуством у преко 126 земаља света, AIESEC представља највећу организацију вођену од стране студената. Својим програмима интернационалних пракси и организацијом едукативних и друштвено одговорних пројеката, AIESEC пружа младима јединствену могућност за лични и професионални развој.

Leave a comment