Уколико сте љубитељ добрих филмова, а притом вам је потребна и мотивација, време је да се удобно сместите и уживате. Овог пута за вас смо одабрали неке од најбољих мотивационих филмова.

Тајна

Филм „Тајнаˮ један је од најпознатијих мотивационих филмова који ће вам се сигурно свидети ако волите мотивационе документарце и добре говорнике. Радња филма базира се на све популарнијем закону привлачности о ком говоре истакнути говорници. Након драматичног почетка, филм објашњава која је то чувена тајна која се преносила вековима. Филм има невероватну покретачку моћ, држи пажњу и идеалан је уколико вам је потребна инспирација.

Marija-Erdelji-(1)

Можеш излечити свој живот Лујза Л. Хеј

Сигурно сте бар једном чули за Лујзу Хеј, светски признату учитељицу, чији су бестселери помогли милионима људи да промене своје мисли и живот набоље. И у овом филму, као и у књигама, Лујза кроз свој, али и примере својих колега, прича о томе како је успела да промени своје мисли, победи тешку болест и постане оно што је данас. Филм има снажну поруку која вас сигурно неће оставити равнодушним.

Од амбиције ка сврси – Др Вејн Дајер

„Немој умрети док је музика још увек у тебиˮ.

Др Вејн био је доктор психологије, писац и предавач савремене мотивационе литературе и по мишљењу многих, отац мотивације. У овом филму др Вејн кроз две испреплетане радње прича о путу од амбиције до сврхе и промени која је понекад све што нам је потребно. Филм има занимљиву радњу која ће вам засигурно држати пажњу до самог краја, када ћете остати одушевљени јаком поруком.

Marija Erdelji (3)

Опус

Ово је засигурно један од најлепших документарних филмова који ће вам се свидети без обзира на то да ли волите мотивационе документарце или не. Радња филма базира се на животу виолинисте који је од малих ногу на путу до остварења сна морао да пређе дуг и нимало лак пут. Дирљиви и истовремено снажни моменти из филма натераће вас да се замислите шта је то што заиста желите да ваш опус буде. Када га једном погледате, ово је филм ком ћете се увек радо враћати.

Последњи поклон

Након смрти, велики моћник оставља сваком од наследника део имовине, а највреднији поклон унуку Џејсону. Овај поклон састоји се из 12 лекција које ће његов унук, кроз различите авантуре, морати да открије. Свака лекција је порука коју му шаље, њему, који је до тада био све што његов деда није желео. Џејсон прихвата изазов и упушта се у авантуру која ће му заувек променити живот. Кроз занимљиву радњу преплићу се дивне поруке, али и дирљиви тренуци који ће вас подсетити да су материјалне вредности пролазне, а да истинске животне вредности заувек трају.

Marija-Erdelji-(2)

Текст:  Даница Сворцан

Фото: Марија Ердељи

Leave a comment