Жене као извор инспирације

Да се таленат, труд и упорност исплате доказује и Иван Јакић, млади двадесетдвогодишњи модни дизајнер из Црне Горе. Као студент Високе текстилне струковне школе за ДТМ у Београду, усвојио је доста знања из области модне индустрије којe је применио у свом досадашњем раду. Професионално бављење модним дизајном започео је пре годину и по дана, а у будућности има велике планове које тежи да оствари.

Када си схватио да је мода оно чиме желиш да се бавиш у животу?

У раном периоду основне школе испољавао сам своју креативност у виду сликања. Како сам одрастао, све више сам се бавио скицирањем модела и то је био јасан знак да желим да се бавим модом. У средњој школи сам са сигурношћу знао да је мода мој животни позив, а неколико година касније, у току студија, започео сам каријеру модног дизајнера.

Kreacija3

На који начин се публика упознала са твојим радом?

Крајем 2014. године моја прва колекција је представљена у виду ревије која је одржана у оквиру манифестације BAFE (Balkan Art Fashion Event). Како сам добио веома позитивне критике, убрзо сам лансирао и другу колекцију која је била представљена у виду модног едиторијала. Након тога, многе даме су се заинтересовале за мој рад, па сам остварио сарадњу и са одређеним јавним личностима. Већ сада интензивно радим на трећој самосталној колекцији која ће такође бити приказана у оквиру већ поменутог BAFE догађаја.

Како би описао стил који представљаш кроз своје креације?

Креирам моделе за јаке и самоуверене жене које плене својом појавом. Жене су за мене апсолутне богиње и истовремено непресушан извор инспирације, искључиво за њих и због њих стварам своју модну причу. Свој естетски правац и стил у ком усмеравам своје моделе описао бих као врло елегантан са веома присутном дозом сексипила. Циљ ми је да моје име постане бренд који ће бити препознатљив, а опет остати истрајан.

Kreacija2

Шта је то што сматраш својим највећим успехом у досадашњем раду?

Свој мали бизнис финансирам самостално и трудим се да мој рад препознају људи са којима ћу сарађивати. За веома кратак временски период успео сам да остварим сарадњу са много људи из различитих бранши, захваљујући искључиво упорности, труду и раду. Управо све то сматрам својим највећим успехом досад.

Ко ти је био највећа подршка у досадашњем раду?

Породица је дефинитивно моја највећа подршка. Осим њих, ту је и велики број мојих пријатеља који су ме од самог почетка подржавали и нестрпљиво чекали да угледају моделе који носе потпис Иван Јакић.

Kreacija1

Шта би поручио младим талентованим људима који желе да се баве овом професијом?

Свакако бих им поручио да буду своји и оригинални. Ако свој дизајн усмере ка оном што је тренутно „ин“ у свету моде и раде оно што смо већ имали прилику да видимо неколико недеља раније, ризикују да се уклопе у масу истих људи и ту и остану.

Николина Комазец

Leave a comment