Водимо вас на филм и представу!

Делимо 1×2 улазнице за филм „Злочиначки ум“ у Areni Cineplex,

уторак, 26. април у 20.10. ч

и две представе у Новосадском позоришту.

1×2 улазнице за представу Матеја Вишњека „Ричард Трећи забрањен“ или „Призори из Мејерхољдовог живота“, режија Анка Браду,

среда, 27. април у 19 ч

и

1×2 улазнице за представу „Коштана“ Боре Станковића у режији Андраша Урбана,

четвртак, 28. април у 19 ч

Да бисте освојили улазнице, пратите нашу Фејсбук страницу.

Радња филма „Злочиначки ум“ врти се око необичног пројекта америчке владе у којој окорелом, опасном и непредвидивом осуђенику на смрт, којег глуми Kevin Costner, усађују сећања, тајне и способности погинулог ЦИА агента како би довршио важан задатак који ће спречити катастрофу светских размера. Прича је о правом човеку у погрешном телу. Осим Costnera и Ryana Reynoldsa, у филму израелског редитеља Ariela Vromena појављују се и Tommy Lee Jones, Gary Oldman, Gal Gadot, Alice Eve и Antje Traue. Шта вас то још очекује у филму можете погледати у следећем трејлеру:

 

https://youtube.com/watch?v=HtZR75B5rBw%26rel%3D1%26autoplay%3D1

 

13059797_1110309915687960_2119831884_n

 

„Ричард Трећи, забрањен” бави се сукобом између уметника и његових фантома. Главни лик је велики руски редитељ Мејерхољд који путује својим фантастичним дерилијумом у ком доживљава реалне иили имагинарне конфликте и борбе са својом породицом, главним ликовима својих режија, моћи, унутрашњим законима, љубавима, колегама.

Вишњекове ситуације су снажне, његове анализе човека и његове средине изванредно тачне, а његов језик специфичан, што му драме чини веома читљивим. Комади које пише редовно испитују проблеме источне Европе, посткомунистичке режиме. Његова главна тема је рана на телима источних земаља, која се понаша као отворени лом.

Анки Браду ово је четврта режија у Новосадском позоришту. У представи играју: Арон Балаж, Силвија Крижан, Золтан Ширмер, Атила Мађар, Арпад Месарош, Иштван Кереши, Атила Немет, Нора Габор Молнар, Габор Понго, Даниел Хуста, Габриела Црнковић, Емина Елор и Агота Ференц.

Ričard Treći

Редитељ Андраш Урбан „Коштану“ представља у једном провокативном облику. Ова седам деценија стара Станковићева драма говори о трагичности љубави, безграничности страсти, слободи и уметности, као и о фолклору и патријархалним обичајима. Мотив диксриминације, манипулација религијом и сексуална експлоатација женског тела дају се у представи без цензуре, јасно и изоштрено. У представи су бескомпромисно изоштрени мотиви дискриминације, манипулације религијом, безобзирне сексуалне експлоатације женског тела. Савременост ове драме је стварна и дубинска; и певање и игра су експресивни, експлозивни и дубински.

Представу изводи ансамбл Народног позоришта Суботица под режисерском палицом Андраша Урбана. Коштану игра Емина Елор која је за ову улогу добила и Стеријину награду, а осим ње, играју и: Марко Макивић, Снежана Јаксић, Љубиша Ристовић, Сузана Вуковић, Срђан Секулић, Јелена Михајловић, Бранко Лукач, Владимир Грбић, Кристина Јаковљевић, Зоран Бучевац, Геза Кучера,Балша Пешикан, Маћаш Лакатош.

 

Koštana

Leave a comment