Лов на вештицу може да почне!

Бити део редакције наших новина захтева пре свега добру сарадњу и разумевање међу свим члановима. Како бисмо учврстили тај однос, а све у циљу развоја идеје око које смо се окупили, одлучили смо посетити место које на врло практичан начин тестира комуникационе вештине тима. У питању је The Witch Escape Room, једна од десет најпосећенијих  „соба за бег“ у српској престоници. „Соба за бег“ је игра која испитује вашу перцепцију, креативност и логику, а оно што је кључно за решавање препрека јесте тимски рад.

Не знајући шта нас чека, започели смо истраживање мистериозног простора. Заједнички смо покушавали схватити значења скривених трагова, а решавање сваке нове загонетке у нама је будило још већу жељу за отркивањем мистерије. Све је изгледало као да смо ушли у неки потпуно други свет, време је стало као у неком филму.

6

Овако бисмо ми укратко описали наше искуство, а када смо савладали  вештицу, дошло је време да упознамо идејног творца авантуре кроз коју смо прошли. Након што је посетио једну од „соба за бег“, Вељко Цвијетић је одлучио да, поред редовног посла, свој живот учини узбудљивијим и упусти се у овај несвакидашњи хоби.

– Реч вампир је српског порекла, и првобитна идеја нам је била да направимо вампирску собу. Међутим, схватили смо да је појам вештице  актуелнији, и у жељи да будемо јединствени на овим просторима направили смо аутентичну балканску вештицу – присећа се Вељко почетака и додаје да је од настанка идеје до прве одигране игре прошло само два месеца.

На питање како људи реагују на овакав вид разоноде, Вељко задовољно одговара да се сви добро забављају, што је и био крајњи циљ.

– Ово је идеалан начин да проведете кишни дан попут данашњег! Свакако је боље од седења у задимљеном кафићу или испред рачунара. Ово место се испоставило погодним за девојачке вечери, породична окупљања, али и као добра припрема пред излазак у град – каже он.

Novinarke u Escape room

Простор носи дашак српске традиције захваљујући ручним радовима Вељкових предака, и као такав, прикладан је за туристе међу којима се нашла и екипа са Новог Зеланда која је први пут посетила escape room управо овде. Колико је овај посао забаван, потврђује и пример недавне просидбе која се одиграла баш у овој соби.

Првог маја The Witch Escape Room слави свој први рођендан, а том приликом биће отворена нова соба под називом „Ослободите духа из лампе“. Вељко је ову собу осмислио заједно са својом сестром Бранком Поповић, која учествује и у раду садашње собе. Што се тиче дугорочних планова, у оквиру заједничког удружења Еscape club, већ неко време сањају  о оснивању Еscape ranch-а.

За крај, Бранка поручује да је за успех у раду неопходно много љубави. Како каже, морате стално покушавати, а љубав је та која вас тера да будете истрајни.

7

Уколико тражите ново и јединствено искуство, потражите свој примерак Омладинских новина у коме се налази ваучер са којим остварујете попуст на ову интересантну игру. Идите и победите вештицу!

 

Данијела Радовановић

Leave a comment