Конкурс за овогодишњу БГ праксу затвара се 13. априла у поноћ. Позивају се студенти да искористе прилику, одаберу између 130 различитих огласа за праксу и пријаве се у наредна два дана. Пријављивање се обавља електронским путем на сајту www.razvojkarijere.bg.ac.rs. Пракса ће трајати од 1. јуна до 1. октобра. Интегрални текст конкурса (са детаљима о локацијама и позицијама за праксу, описом посла и условима за сваку позицију, као и потребним документима) и Водич кроз конкурс доступни су на сајту Центра за развој каријере.

У програму БГ ПРАКСЕ 2016 учествују Дирекција за грађевинско земљиште, Ветерина Београд, Туристичка организација Београда, Паркинг сервис, Погребне услуге, Београд пут, Градске пијаце, Инфостан, Београдски водовод и канализација, Југословенско драмско позориште, Битеф театар, Музеј града Београда, Музеј афричке уметности, градске библиотеке, Дом омладине, општине Стари Град, Младеновац, Гроцка и Земун, а отворене су позиције за праксу и у Комуналној полицији, Беоком сервису као и бројним секретаријатима Градске Управе (здравство, саобраћај, социјална заштита, урбанизам…).

На конкурс се могу јавити студенти завршних година  Правног, Економског, Филозофског, Филолошког, Саобраћајног, Грађевинског, Архитектонског, Пољопривредног, Ветеринарског, Математичког, Машинског, Рударско-геолошког, Архитектонског, Шумарског, ЕТФ-а, ТМФ-а, ФОН-а, ФПН-а,  Факултета спорта и  физичког васпитања, Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију и Факултета безбедности.

Прво радно искуство могуће је стећи у области туризма, администрације, менаџмента, маркетинга, медија, спорта, рада са младима, хортикултуре, финансија, грађевинарства, урбанизма, машинства, информационих технологија, односа са јавношћу итд.

Центар за развој каријере Универзитета у Београду реализовао је  обуку за менторе који  су показали висок степен ентузијазма за рад са будућим практикантима. Током обуке разговарало се о значају и месту праксе у професионалном развоју младих, о одлукама добрих ментора, о фазама праксе, реализоване су практичне вежбе давања повратне информације студентима. Центар за развој каријере  организоваће и оријентациони дан за 178 одабраних студената који успешно прођу селекцију како би их упутио у очекивања ментора и одговорио на сва питања везана за права, обавезе и одговорности које им предстоје на пракси.

Програм Универзитетска радна пракса – БГ ПРАКСА реализује Центар за развој каријере Универзитета  у Београду у сарадњи са Градском управом Града Београда од 2010. године. Програм омогућава студентима да по јединственом моделу обављају стручну праксу у јавним и јавним комуналним предузећима, организационим јединицама Градске управе, установама културе и градским општинама и стекну практична знања, вештине и релевантно радно искуство током студија и на тај начин унапреде своје академско образовање. Током праксе студентима је обезбеђена накнада која покрива трошкове оброка и превоза. У протеклих шест година реализације преко 1300 студената са 24 факултета Универзитета у Београду стекло је прво радно искуство у институцијама чији је оснивач Град. Студентима, којима Центар за развој каријере током целе године помаже да остваре своја прва радна искуства, усаврше своје вештине и стекну потребна знања која ће им помоћи приликом будућег запошљавања, стоји на располагању за питања и потребну подршку приликом процеса пријаве за овај конкурс путем мејла office@razvojkarijere.bg.ac.rs или на број  011 3207 419.

Leave a comment