Попијте кафу са научником

Уколико желите да на интересантан и неформалан начин проведете једно поподне и притом сазнате многе занимљиве ствари из света науке, придружите се догађају под називом „На кафи са научником“. Премијерна тема биће „Како је настао живот на земљи“ и одржаће се 12. априла у 18 часова, у Миксер хаусу у Београду.

О томе да ли је Дарвин био у праву сви присутни моћи ће да дискутују са др Биљаном Стојковић, познатoм еволуционoм биолошкињом са Биолошког факултета у Београду. Након полусатног уводног предавања научнице, публика ће преузети иницијативу и акценат ће бити на дискусији са предавачицом. Заинтересовани ће имати прилику да кроз дијалог сазнају све што их интересује из дате области. Публика неће бити само пасивни посматрач, већ ће моћи да на неформалан начин схвати и сазна много о научним процесима.

Истраживачка станица Петница и Миксер организација покрећу ову врсту догађаја како би публици приближили новости из света науке, достигнућа и новине у технолошком развоју. Оваква врста догађаја наставиће да се организује једном месечно и тако омогући заинтересованима да сазнају многе занимљивости из најразличитијих области. Улаз је могућ само уз бесплатну позивницу коју можете преузети у Миксер Хаусу, сваког дана од 12 до 20 часова.

Јована Адамовић

Leave a comment