Делимо улазнице за представу Гимпел Луда

 

Позоришна представа „Гимпел Луда“

Позориште промена, Ђуре Јакшића 7, Нови Сад

Понедељак, 14. март у 20 часова

Омладинске новине деле 2×2 улазнице за представу Гимпел Луда у Позоришту промена. Представа се игра у понедељак, 14. марта, са почетком у 20 часова.

Сазнајте на нашој Фејсбук страници шта је потребно да урадите да бисте освојили карте.

2016-02-16-2

Како остати самоуверен? Где се крије нада? Како се одупрети искушењима?

Само су нека од питања која поставља Гимпел Луда, главни актер позоришне сцене у истоименој представи коју у „Позоришту промена“ изводе студенти 4. године Академије уметности у класи професора Никите Миливојевића.

„Гимпел Луда“ је прозно дело пољског нобеловца Исака Башевиса Сингера. Радња се одвија у Фрамполу, пољској вароши настањеној претежно Јеврејима на почетку 20. века. Гимпел ради као пекаров шегрт, а читава варош збија шале на његов рачун због његове наивности и спремности да у све поверује. У тренуцима када Гимпел покушава да донесе једну од животних одлука, мештани га жене Елком, локалном блудницом. Представа „Гимпел луда“ отвара ванвременска питања и тера нас да се дубоко замислимо над односом појединца и друштва.

Ова представа настала је на трећој години мултимедијалне режије и од фебруара прошле године део је редовног репертоара „Позоришта промена“. Осим драматизације и режије, Никола Кончаревић потписује и сценографију и маске, као и избор музике. Продуценткиња је Тијана Ивковић, а играју: Вукашин Ранђеловић, Теодора Марчета, Игор Грекса, Милица Шећеров, Ивана Панчић, Соња Исаиловић, Јелена Симић, Дамјан Цветановски, Милан Колак и Алекса Илић.

Leave a comment