DJ Džejms Lavel гост Палићког фестивала

26. Фестивал европског филма Палић припрема бројне новине за публику која ће посетити Палићку оазу филма од 20. до 26. јула.

Посети Палићки фестивал!

Поред рекордног броја филмова у 15 програмских целина, посетиоци ће као и претходних година моћи да уживају у музичким и визуелним догађајима који су и обликовали специфичну атмосферу ове манифестације.

Један од посебних догађаја током фестивала биће и специјална пројекција британског музичког документарца „Ман фром Мо’Ваx“ који говори о турбулентном животу и каријери иконе ундергроунд ДЈ сцене Џејмса Лавела. Фестивал ће угостити редитеља филма Метјуа Џонса, продуцента Мајкла МекМахона и главног протагонисту филма Џејмса Лавела који ће након пројекције, 25. јула у биоскопу Абазија на Палићу, одговарати на питања публике.

У овом атипичном документарцу, који на крајње искрен начин приказује успоне и падове популарног уметника, гледаоци ће моћи да прођу кроз готово три деценије које су обликовале савремену британску културу.

Џејмс Лавел ће наредног дана наступити на Палићу у оквиру Суммер3п фестивала електронске музике, што је резулат сарадње два палићка фестивала.

Фестивал европског филма Палић ће током свог 26. издања (20-26. јул) приказати више од 130 филмова у 15 програмских целина, угостити актуелне европске уметнике свих генерација и приредити динамичан пратећи програм уз бројне радионице, изложбе и музичке догађаје.

Трејлер

Више о филму прочитајте на званичном вебсајту.

Званични фестивалски сајт.

Фejсбук фестивала.

 

Коментари