Финале светског такмичења Београду

Финале четвртог по реду светског такмичења у управљању пројектима – International Project Management Championship 2018, које је за четири године окупило више од 2600 студената са престижних факултета и бизнис школа широм света, биће одржано 2. јуна 2018. године, у Београду, у организацији Центра за управљање пројектима Факултета организационих наука.

Чекамо финале и навијамо!

Финале овогодишњег такмичења “International Project Management Championship ” се одржава у Београду, захваљујући успеху студената Факултета организационих наука који су прошле године освојили прво место на светском такмичењу. Од укупно 192 тима, односно 760 такмичара, које је светска асоцијација за управљање пројектима (IPMA) окупила на овогодишњем такмичењу, најбољих 9 тимова ће се наћи у финалу где ће своја знања и вештине из области управљања пројектима приказати кроз симулацију управљања реалним пројектом, коју је обезбедила компанија Open Management Education Center (OMEC). Поред тима из Србије, које ове године представљају студенти Грађевинског факултета, Универзитета у Београду, Абел Дуран, Јана Пуздерлиски и Марко Модринић, у финалу светског такмичења учествују и победнички тимови Немачке, Француске, Холандије, Хрватске, Финске, Литваније, Италије и Шпаније.
Светско такмичење ће ове године у Београду окупити и бројне стручњаке и експерте из области пројектног менаџмента, као што су председник Интернационалне асоцијације за управљање пројектима (IPMA – International Project Management Assotiation), Хесус Алмела Мартинез, председник скупштине IPMA, Рајнхард Вагнер, потпредседник IPMA за младе, образовање и тренинг, Камиар Сафакиш, као и бројне представнике привреде, тренере, професоре и студенте.
Организације које су подржале овогодишње такмичења у управљању пројектима су Факултет организационих наука, Elixir Group, Aigo BS, Koncern Bambi a.d, Coca Cola Hellenic i CarGo, који су својим бројним резултатима, признањима, донацијама и наградама потврдили свој углед, нарочито у погледу одговорности према друштву и заједници, као и окренутости ка пружању подршке младим људима и њиховом професионалном развоју и образовању.

Извор: Канцеларија за младе града Београда

Коментари