За студенте из Србије 18 словеначких стипендија

Република Словенија, односно њен Центар за мобилност и европске програме образовања и обуке (CMEPIUS), објавио је конкурс за доделу 378 стипендија страним студентима и постдипломцима за наредну школску годину.

Проведи део студија у Словенији и посети Блед!

Конкурс обухвата 18 земаља света с којима Словенија има билатералне споразуме о сарадњи у области образовања, а међу њима је и Србија, за коју је предвиђена додела 18 стипендија.

На конкурс могу да се јаве студенти до 26, а постдипломци до 30 година старости, који желе да проведу на неком од словеначких универзитета између три и десет месеци и тамо студирају или раде истраживања.

Конкурсом је превиђено да, пре конкурсања, зантересовани сами изаберу високошколску установу на којој желе да студирају, аплицирају и добију писмо о прихватању те апликације.

Студије су на словеначком језику, а уз месечну стипендију од 296 евра, обезбеђен је и смештај у студентском дому, у вредности од 150 до 200 евра, бонови за исхрану у студентским мензама у вредности од 52 евра месечно и здравствено осигурање од 125 евра.

Детаљније информације о овом програму стипендија заинтересовани могу наћи на сајту.

Сву документацију кандидати достављају Министарству просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, која ће потом номинације кандидата са пропратном документацијом проследити CMEPIUS -у.

Рок за пријаву је 31.03.2018, а резултати ће се знати већ крајем маја и почетком јуна.

Извор: najstudent.com

Коментари