Дошло је лето и сезона свадбених весеља. Мало сунце мало киша али свакако музика је ту уз лепу атмосферу да растера облаке. Шта обући – вечито је питање за нас даме које би за сваку нову прилику и нов комплет. Вечита ситуација је да немамо шта обући иако су ормари пуни. Ми даме просто волимо да се поновимо неким новим комадом одеће, накита, шминке а посебно када су свечане прилике онда је повод за шопинг загарантован.

unplash.com Спремите се најлепше за свадбено весеље ваших драгих особа

У зависности од прилике коју имамо – да ли нам је то свадба блиске и драге особе, да ли је то мањи или велики догађај, да ли је на отвореном или унутра, какве су временске прилике,  колико смо у топ форми – све су то околности од којих зависи наш стајлинг.

  • Екстраваганта хаљина специјална за конкретну прилику

Када је догађај веома битан – свадба сестре, брата, куме, најбоље пријатељице – желите да тог дана заблистате пуним сјајем – онда се купује или шије посебна тоалета. Могуће да ћете ту хаљину обући само тад, можда још једном до два пута, али не дешавају се специјалне прилике толико често. Стога без размишљања заблистајте баш онако како желите. Хаљина од тила, свиле, чипке жерсеј, брокат, мало бујнија и раскошнија него обично, са шљокицама, са сјајем, са тилом, зашто да не – ако ћете да се  осећате дивно у њој тог дана, приуштите себи то задовољство. И само спремање тоалете је прави доживљај, одабир, пробање, комбиновање – само ми даме знамо колико се ужива у томе.

  • Незаменљиви елегантни комплет – панталоне и сако 

Уколико је свадба у даљој фамилији, код колеге, комшије, неког кога желите да испоштујете својим доласком али вам није одевна комбинација у тој мери битна за конкретну прилику. Онда је комплет блејзер и панталоне –  одлична комбинација коју ћете свакако носити у више прилика чак и на посао. То је практична комбинација која неће стајати у ормару, свакако ћете бити лепо и свечано одевени, не посебно приметни, баш како и желите и како доликује одређеном догађају. Увек можете додати неку ружу или брош да разбијете монотонију једнобојног комплета и да изгледате отмено. Звонцаре панталоне и панталоне на ивицу су одличне, удобне, конфорне, лепо падају, елегантне. А ако сте у топ форми могу и цигарет узане панталоне. Блејзер може бити дужи ако су узане панталоне или краћи ако се панталоне шире, свакако направите комбинацију горњег и доњег дела. Нека материјал и крој буду квалитетни и ви ћете бити права дама.

  • Опуштена лепршава хаљина

Једна од могућности је лепршава хаљиница која пада а изгледа веома отмено и гламурозно. Танка је и одлична за врућине, стога није битно да ли је дужи или краћи рукав. Конфорна је, не стеже, обично је узана у струку па се шири. тако да покрива проблематични део уколико имамо који килограм вишка. Поведите рачуна колико је хаљина кратка, узана и какав је деколте. Битно је да не буде све заступљено у истој прилици,  а ви знате сходно вашој грађи  знате шта су вам јачи адути и у којој мери се могу истаћи. Да ли је памук, вискоза или свила – ви бирате као и то да ли је једнобојна  тоалета или са дезеном. Цветни дезени одлично пристају уз такве тоалете или појас са цветом уколико је хаљина једнобојна. Такође прелепе су и тоалете које дискретно светлуцају.

  • Мала црна хаљина увек решење за сваку прилику 

Мала црна хаљина увек решење за сваку прилику када вам се не свиди ништа да купите или нисте у могућности, а потребно је да изгледате адекватно свечаности. Најбоља је дужина до колена нити прекратко нити предуго, баш по мери докле треба да можете да се опустите. Мала црна хаљиница  је знак елеганције, гламура, отмености и са том једноставном комбинацијом не можете да промашите. Накитом увек можете да истакнете свој стајлинг и да га престилизујете у жељену форму. Ако је комплет једноставан,  можете мало атрактивнији накит и обрнуто. Битно је да ништа није претерано, некад је “мање” заправо “више”.

Заблистајте у стајлингу који је по вашој мери, укусу, жељи, у ком ћете се осећати као права дама. Битно је како се осећате да би и прелепо зрачили, стога бренд није битан већ да умете да носите оно што сте одабрали, да вам то лепо стоји и да вам се допада. Правац у шопинг да све погледате, и на крају одаберете најбољи стајлинг када се слегну утисци.

Сузана Марјановић

Leave a comment