Пројекат Трендит је нови пројекат Студентске Асоцијације ФОН-а, који ће се по први пут реализовати ове године.

Трендит – нови пројекат за студенте

Трендит

Датум: 27. мај

Локација: Евент Центар “Карбон”

Идеја овог пројекта јесте да се тема која се на њему обрађује мења сваке године у складу са ониме што је у том периоду актуелно. Сам назив пројекта треба да асоцира на нешто ново и иновативно, односно на то да све што је око нас може да се иновира у складу са трендовима и временом о коме причамо.

Овогодишња тема Трендита биће структурисана око вештачке интелигенције (eng. atrificial intellignece), те ће се и предвиђени панели и предавања конципирати у складу са тим.

Пројекат је конференцијског типа, састоји се од панел дискусија и сајма компанија, кроз које ће се учесници ближе упознати како са овом, све популарнијом темом данашњице, тако и са компанијама и предавачима које ће о њој, из свог угла, дискутовати и полемисати.

На пројекат Трендит су позвани и добродошли сви студенти Универзитета у Београду, како би се мрежа познанстава, али и знања међу студентима и компанијама ширила све више и брже.

У оквиру сајма компанија учесници ће моћи да чују нешто више о компанијама које ће узети учешће на нашем пројекту, како оне послују, који је домет њиховог пословања и још много других занимљивих тема. Студенти ће имати могућност да успоставе контакте са представницима компанија.

Кроз панел дискусије предавачи ће из свог угла дискутовати и полемисати о вештачкој интелигенцији у разним сферама њиховог пословања. Пројекат се састоји од 5 панела и једног индивидуалног предавања. Учесници панела су представници водећих компанија, као што су Метро, NCR Atleos, Mahle, ERSTE Bank, EY i MERCATOR, професори са престижних факултета и познати људи из пословног света. Они ће са нама поделити своје ставове на тему вештачке интелигенције, њеном утицају на пословање, креативност и образовање, као и о трендовима и иновацијама које она покреће.

Детаљније информације о пројекту можете пронаћи на инстаграм профилу @studentskaasocijacijafona, а за пројекат се можете пријавити путем линка.

Leave a comment