Фондација Темпус организује обуку DiscoverEU 4 you(th) од 6. до 9. августа 2024. године у Београду.

 

Обука за омладинске раднике и наставнике – DiscoverEU 4 you(th)

Циљ овог догађаја је да оснажи представнике омладинских организација и средњих школа, који раде са младима са смањеним могућностима узраста од 18 година, да се активно укључе у писање и спровођење DiscoverEU  пројеката инклузије у оквиру Еразмус+ програма.

DiscoverEU  пројекти инклузије омогућавају младим осамнаестогодишњацима са смањеним могућностима да возом путују Европом и да се, на тај начин, упознају како са вршњацима из других европских земаља, тако и са другим европским културама.

Циљеви обуке:

  • Упознавање учесника са DiscoverEU пројектима инклузије;Упознавање учесника са конкретним алатима за успешно планирање, припремање, спровођење и евалуацију DiscoverEU  пројеката, са младима са смањеним могућностима у активној улози;
  • Дефинисање и признавање исхода неформалног и информалног учења;
  • Проширивање знања о инклузији и упознавање са појмом млади са смањеним могућностима и препрекама с којима се они суочавају, у контексту DiscoverEU  пројеката инклузије и стратегије за инклузију и различитост Еразмус+ програма и Европске иницијативе за солидарност (Erasmus+ and European Solidarity Corps Inclusion and Diversity Strategy);
  • Подстицање учесника на промишљање о европским темама и вредностима.

Обука ће окупити 25 учесника из различитих земаља Европе. Првенствено је намењена представницима омладинских организација, средњих школа и других установа које активно раде са младима са смањеним могућностима (узраста од 18 година), а заинтересовани су за писање и спровођење ДисцоверЕУ пројеката инклузије. Радни језик догађаја је енглески.

Заинтересовани могу да се пријаве попуњавањем формулара на САЛТО платформи. Рок за пријаву је 20. јун 2024. године до 23.59 часова.

Неопходно је креирање налога на САЛТО платформи (видео-упутство је доступно на овом линку). Кандидати из Србије треба да одаберу  RS01-Foundation Tempus  као своју националну агенцију.

Фондација Темпус је у могућности да учесницима из Србије са местом пребивалишта ван Београда обезбеди смештај 6, 7. и 8. августа 2024. године и надокнади 95% путних трошкова. Детаљне информације о надокнади путних трошкова доступне су овде.

Број места на ТСА догађајима је ограничен и приликом избора учесника водиће се рачуна о квалитету попуњене пријаве, мотивацији исказаној у пријави, као и усклађености са темом и циљном групом догађаја.

Извор: Стартуј

 

Leave a comment