Организација за афирмацију и промоцију књижевности, уметности и културе Синхро МОЗАИК и Портал за књижевност Синхро.рс расписали су конкурс за најбољи књижевни приказ и критику.

Конкурс за књижевни приказ и критику – Свака књига има две приче

Конкурс за књижевни приказ и критику – Свака књига има две приче

Конкурс је расписан за необјављени књижевни приказ или критику са циљем афирмације читања и писања, али и критичког приступа у сагледавању актуелне књижевне продукције. На овај начин организатори желе да подстакну размену мишљења, врате књижевност у медије и учине књиге и уметност саставним делом савременог друштва.

За учешће на конкурсу потребно је представити једно књижевно дело домаће или стране савремене књижевности (од краја XX века до данас). У обзир долазе књиге поезије, збирке прича, романи и књиге есеја.

Препоручена дужина приказа или критике је до 1500 речи.

Радови се шаљу откуцани у Wordu (Times New Roman, 12pt) ћириличним или латиничним писмом (са обавезном употребом дијакритичких знакова: ћ, ч, ш, ж, ђ).

Радови се потписују шифром и шаљу електронском поштом на мејл адресу kontakt@sinhro.rs при чему се у једном мејлу шаљу два документа:

  • први документ је текст приказа и он је насловљен називом рада и потписан шифром;
  • други документ је насловљен шифром и у њему је разрешење шифре (назив шифре, име и презиме аутора, адреса и град, број телефона и имејл аутора).

На конкурсу могу учествовати сви пунолетни држављани Републике Србије.

Конкурс је отворен до 30. јуна 2024. године.

Три најбоља рада биће награђена комплетима књига, а сви радови из ужег избора биће објављени на Порталу за књижевност Sinhro.rs, уз сагласност аутора.

Конкурс за најбољи књижевни приказ и критику подржале су издавачке куће Архипелаг, Дерета и Хеликс.

Радови који не испуњавају услове конкурса неће бити узети у разматрање. За евентуална питања и више информација доступна је мејл адреса kontakt@sinhro.rs.

Извор: Стартуј

Leave a comment