SERBIA EPIC ПРЕДСТАВЉЕН НА НАЈВЕЋЕМ САЈМУ ПЛАНИНСКОГ БИЦИКЛИЗМА У ЕВРОПИ

На Willingen bike фестивалу у Немачкој представљена Србија кроз успешну манифестацију Serbia Epic

SERBIA EPIC ПРЕДСТАВЉЕН НА НАЈВЕЋЕМ САЈМУ ПЛАНИНСКОГ БИЦИКЛИЗМА У ЕВРОПИ

SERBIA EPIC ПРЕДСТАВЉЕН НА НАЈВЕЋЕМ САЈМУ ПЛАНИНСКОГ БИЦИКЛИЗМА У ЕВРОПИ

Током претходног викенда, од 24. до 26. маја, на највећем сајму планинског бициклизма у Европи, Willingen bike  фестивал у Немачкој, Србију је представила једна од најзначајнијих спортских манифестација, Serbia Epic. Сајму је присуствовало 150 излагача из 20 земаља који су представљали своје догађаје, производе, заштитну опрему за планински бициклизам… Овај престижни европски догађај увеличало је и 6 трка – gravel, e bike, маратон, дечија трка, downhill и дечији downhill, а учествовало више од 3000 активних такмичара.
На Willingen bike фестивалу кроз који је прошло више од 50 000 посетилаца, тим Serbia Epicа представио је предстојеће трке и маратоне у Врњачкој Бањи, на Старој планини и Златибору, као и ново издање Serbia Epic 2025 које ће наставити традицију и организовати трке на Андревљу, Петроварадинској тврђави и Пожаревцу.
“Током овог веома значајног фестивала стекли смо више од 400 контаката и разговарали са посетиоцима о Србији, њеној богатој туристичкој понуди као и о спортском и породичном туризму и схватили да је велики број људи заинтересован за долазак на активан одмор у Србију” изјавио је Немања Вајс, директор Serbia Epicа и додао: “Активним такмичарима је био најпривлачнији први Ц1 маратон који организујемо на Старој планини док је рекреативцима и породицама била веома интересантна понуда за одмор у Врњачкој Бањи која пружа бројне туристичке садржаје. Посетиоци су истакли да је Србија све популарнија дестинација, те да се истиче по квалитету услуге, а у спортском смислу, добрим референцама које је Serbia Epic као манифестација стекла од стране такмичара широм света. Следеће године очекује се пораст пријављених такмичара из Холандије, Аустрије, Немачке… Велику захвалност дугујемо Туристичкој организацији Србије која нам је помогла да представимо Србију и Serbia Epic на овако великом фестивалу.”
Оваква врста догађаја има позитиван утицај на позицију Србије која је као дестинација врло атрактивна туристима из Европе, те је у плану да Serbia Epic настави са представљањем овог спортско-туристичког производа и на аустријском сајму планинског бициклизма заказаног за септембар 2024.

После својеврсног спортско-музичко-породичног фестивала на Петроварадинској тврђави, Serbia Epic наставља свој пут у Врњачкој Бањи 8. и 9. јуна уз прегршт садржаја. Првог дана Хорманн Врњачка Бања фестивала на програму су три трке – МТБ, е-МТБ и гравел, док је за 20:30 часова заказан концерт једне од најпопуларнијих српских поп певачица, Александре Радовић који ће бити одржан на Тргу културе. Улаз је слободан. Сутрадан, 9. јуна Serbia Epic организује trail  трке на 8, 15 и 20 километара. Пријаве су отворене до 6. јуна, а сви заинтересовани могу се пријавити путем линка.
Стазе у Врњачкој Бањи су трасиране и чекају на своје такмичаре! Три трасе спремне су за trail трку која ће бити одржана у недељу, 9. јуна, док су 2 стазе спремне за МТБ трке које су на распореду у суботу, 8. јуна.
Уз изузетну сарадњу и велику подршку председника општине Врњачка Бања, Бобана Ђуровића који је препознао потенцијал Serbia Epicа, фестивал је већ ове године напредовао и креирао нове садржаје, што ће бити пракса и за свако наредно издање.
У години када српски бициклисти славе 140 година бициклизма у Србији, Serbia Epic прославља овај велики јубилеј уз трке највишег ранга и афирмацију нашег спорта у свету.
Традиционално, интересовање иностраних клубова за целу Serbia Epic серију је велико, те је ова манифестација већ до сада угостила бициклисте из 22 земље света који долазе из Аустралије, Немачке, Белгије, Норвешке, Данске, Русије, Италије, Француске, Ирске, Мађарске, Румуније, Велике Британије, Швајцарске, Аустрије, Чешке, Украјине, Казахстана и др.
После Hormann Врњачка Бања фестивала, летње издање Serbia Epicа биће одржано на Старој планини и Златибору.
Бициклистички клуб Нови Сад истиче да је SERBIA EPIC  нов спортско туристички производ који за циљ има развој нових дестинација погодних за спортски туризам и слање афирмативне слике о Србији земљама широм света.
Serbia Epic серију подржали су Министарство туризма и омладине, Град Нови Сад – Управа за спорт и омладину, управа за културу, управа за привреду, Покрајински секретаријат за привреду и туризам, Град Пожаревац, Општина Врњачка Бања, Општина Књажевац, Hormann, Пошта Србије, Бамби, Minaqua, СИМ Нови Сад, NS grafo prom, Yason, Capriolo i Proteo.

Leave a comment