Удружење студената туризма и угоститељства ,,Павле Томић” и ове године 25. маја од 10 часова организује мини сајам ,,Са Србијом на ТИ!’’ на Департману за математику и информатику на Природно-математичком факултету.

 

ВОДИМО ВАС НА СЕЛО!

У последњих пар година све се више говори о селима у Србији, развоју сеоског туризма, програмима подршке и пројектима везаним за подстицање већег укључивања сеоских домаћинства у туризам, промоцију њихове понуде и повратку младих на село. Из тог разлога, тема овогодишњег мини сајма ,,Са Србијом на ТИ!’’ је
Промоција руралног туризма и туристичке понуде села Србије. Оно што издваја овај пројекат јесте број младих људи који су укључени у организацију и реализацију самог сајма. Посетиоци мини сајма имаће прилику да се упознају са животом људи на селу кроз: рад на пољу, производе са поља, обичаје и веровања, народне
рукотворине, народне рецепте, специфичности и манифестације у селима Србије и српског сељака. За представљање живота на селу на креативан и занимљив начин биће задужени волонтери- студенти Природно- математичког факултета и чланови Новосадског волонтерског сервиса који ће се потрудити да нам омогуће право путовање кроз време.
На сајамском делу поред волонтера, наћи ће се и сеоска домаћинства, удружења и организације који ће упознати посетиоце са својим радом и понудом. Нека од њих су: Сеоско домаћинство ,,Банстолка” из Банстола, Сеоско домаћинство ,,Кривац” из Сремских Карловаца, Удружење жена ,,Мој Тополовник” из Тополовника, Сеоско домаћинство ,,ВИкендаја” из Буковца, Етно парк ,,Авлија” из Глушца, Туристичка организација Новог Сада, Фрушкинг, као и остала Удружења студената на Природно-математичком факултету.

Након сајамског дела, следи конференцијски део на коме ће посетиоци имати прилике да чују искуства од домаћина, како је радити у сеоском туризму, који су изазови и могућности, који су то савети маркетинг стручњака везани за промоцију понуде и коме се та понуда пласира, сазнати за нове концепте одрживог развоја који се примењују у домаћинствима, какви су будући планови развоја сеоског туризма у Србији и какав је живети на селу из угла младих који су се вратили на село. Неки од предавача који ће одржати предавања су: Gleb Fils (познати инфлуенсер), Лука Црепуљаревић, Милош Гајић (портал selo.rs), Милош Милошевић (Екотуристички тим- Село на три клика), др Милош Ћурувија и други.

Учешће на конференцији је БЕСПЛАТНО, а након конференције сваки учесник добија сертификат. Пројекат је подржан од стране Градске управе за привреду, Природно-математичког факултета, хотела ,,Пупин”, хотела ,,Sheraton” и Новосадског сајма, Удружење ,,Са Србијом на ти”. Основни циљ мини сајма ,,Са Србијом на ТИ!’’ јесте промоција руралног туризма и туристичке понуде села у Србији међу младима, како би их подстакли да истражују лепоте наше земље. Мини сајам пружа прилику младима да се ангажују као волонтери и тако допринесу реализацији догађаја, покажу своју креативност и маштовитост, а пре свега да се међусобно упознају и друже.

Видимо се 25. маја у 10 часова на ПМФу!

Leave a comment