Међународни филмски фестивал Ухвати филм тражи волонтере/ке за послове превођења.

Право на Ухвати филм на волонтирање!

Право на Ухвати филм на волонтирање!

Сви који имају одлично знање енглеског или другог страног језика (са формалним или практичним искуством) могу да се пријаве до 13. маја попуњавањем упитника на линку и тиме дају допринос друштвеним променама и неговању вредности толеранције, различитости и равноправности.

Волонтери ће бити ангажовани за послове превода са енглеског или другог страног језика на српски и обратно (дијалог листе филмова, синопсиси филмова, симултано превођење разговора са ауторима након пројекције филмова), у периоду мај-октобар. Волонтирање ће се организовати онлајн, сем у октобру месецу кад ће постојати могућност да волонтери буду ангажовани и на самом догађају.

Поред искуства у превођењу, волонтери ће бити потписани за сваки превод који ураде, добијају прилику да премијерно одгледају неке од сјајних филмова, друже се са сјајним тимом и гостима, а на упит могу добити и потврду о волонтирању, а по потреби и препоруку са описом задужења и ангажовања.

Сви пријављени, могу очекивати мејл од организатора фестивала Ухвати филм већ од 15. маја.

Филмски фестивал Ухвати филм перспективе мења већ 22 године, а волонтерски програм фестивала постоји већ десет година. До сада, ангажовано је преко 150 волонтера/ки из целе Србије. Сви су истакли да им је то било јединствено и оригинално искуство, у којем су стекли нова знања и увиде и заиста разумели колико је важно да сваки појединац начини промене у себи и свету око себе.

Ухвати филм једини је регионални филмски фестивал о инвалидности, али и најприступачнији филмски фестивал у региону. Одржава се са циљем афирмације домаћих и иностраних играних, документарних и анимираних филмова, чији су актери особе са инвалидитетом, као и промоције могућности и изазова особа са инвалидитетом (са посебним освртом на вишеструко маргинализоване групе) кроз уметност.

Више детаља, можете наћи и на званичном сајту Фестивала.

Leave a comment