Студентски културни центар Нови Сад позива вас у Омладински театар! Рок за пријаве је 20. април 2024. Учешће је бесплатно.

Конкурс СКЦНС-а за пријем у Омладински театар

Конкурс СКЦНС-а за пријем у Омладински театар

Уколико волите позориште и глума је ваша страст, уколико сте се већ опробали на даскама које живот значе али и ако немате искуства, а имате жељу да се бавите позориштем, Омладински театар је право место за вас. Овог пролећа, отварамо врата и позивамо вас да постанете део нашег тима!

Конкурс је намењен како студентима Новосадског универзитета, тако и свим младима од 16 до 30 година.

Учешћем у Омладинском театру, млади ће добити прилику да свој таленат, склоност и љубав према позоришној уметности, књижевности, сценским уметностима у најширем смислу, развијају и негују на нашој новој сцени. Нова сала са свом техничком опремом, као и мање просторије у новом објекту СКЦНС-а, нуде бројне могућности за организовање рада у мањим или већим групама.

Оснивање Омладинског театра – студентске позоришне дружине, у склопу рада СКЦНС-а потребан је и значајан део делатности наше установе, чији је циљ, између осталог и унапређење и развијање културне продукције и понуде за младе. Наша идеја је да чувамо, едукујемо и развијамо уметнички дух младих, да им обезбедимо простор, време и алате, како би се изразили на сцени под стручним и мотивисаним менторством.

Менторка је Татјана Бокан, позоришна, телевизијска и филмска глумица, са вишегодишњим искуством у раду са децом и младима, које је стекла кроз школу глуме коју је водила.

Визија Омладинског театра је да развија нову сцену у Новом Саду, под окриљем СКЦНС-а, те да отвори врата младима који желе да се баве позориштем, глумом и јавним наступом, режијом, креативним писањем, као и да у будућности креира представе у сопственој продукцији. Полазници и полазнице учествоваће у овом креативном процесу “од папира до рефлектора”, односно од идеје до реализације.

Одабир драмског текста биће прилагођен интересовањима, проблемима и питањима младих, и бавиће се друштвено ангажованим и актуелним темама: одрастање, ментално здравље младих, вршњачко насиље, љубавни проблеми, изазови које носе друштвене мреже и сналажење у савременом свету.

Формулар за пријаве налази се на овом линку.

Сви који се пријаве биће обавештени о датуму и сатници аудиције за Омладински театар за коју треба да припреме кратки монолог, песму или имитацију.

Након формирања групе/а, полазници ће се сретати у редовним терминима, односно на пробама, које ће се одржавати два пута недељно по три сата, у згради Студентског културног центра Нови Сад (Улица Владимира Перића Валтера 5, Нови Сад).

Полазници/е ће на вежбама учити и усавршавати дикцију, покрет, глас, глумачке технике, физичке вежбе, радиће на одабраним текстовима, учити о елементима представе као што су грађење лика, мизансцен, костим, музика, али и о важности тимског рада са акцентом на поштовање, подршку и заједништво.

Завршница овог процеса биће представа коју ће млади извести пред публиком на сцени СКЦНС-а.

Добро дошли!

Извор: Стартуј

Leave a comment