Представа “Пеге у срцу”, настала по драмском тексту Моше Берахе, у режији Милорада Милинковића биће изведена 8. маја од 20 часова у склопу манифестације „Ритам Европе!“ у новој згради СКЦНС-а, у Улици Владимира Перића Валтера 5. Улаз је бесплатан.

Представа Пеге у срцу

Писац драмског текста Моше Бераха, је позоришни редитељ јеврејског порекла, који је своју каријеру почео пре Другог светског рата. Ово, једино Берахино сачувано дело, прати логораше у Осенбрику, логору у којем се и он налазио током рата.  Кроз ово дело се проблематизују фашизам и антисемитизам путем сведочанстава заробљеника смештених у официрском логору у нацистичкој Немачкој.  Центар драмске радње је предратна судбина двоје младих људи, које је рат раздвојио.  Драма „Пеге у срцу“ је и љубавна прича која нас враћа у једно време које је мање цинично од данашњег, међу људе другачијег кова и морала у односу на данашњи.
Глумачки пар су Анђела Пећинар и Аљоша Ђидић. Поред њих у представи играју Иван Ђурић, Ненад Пећинар, Александар Гајин и Мирослав Фабри. Асистент режије је Слободан Бранковић, а аутор музике Рони Бераха, унук писца драмског текста. За костимографију је задужена Марина Сремац, за кореографију Ана Наупарац Деспотовић, а за сценографију Жељко Пишкорић и Младен Стојановић. Дизајн светла урадио је Никола Маринков.  Представа је настала у продукцији Студентског културног центра Нови Сад, уз подршку Фондације “Нови Сад – Европска престоница културе”, Министарства културе и информисања и Градске управе за културу Града Новог Сада.

Leave a comment