Свечаним отварањем почео рад Студентског културног центра Нови Сад у новом објекту Установа студентски културни центар Нови Сад, по први пут од свог оснивања, далеке 1993. године, добила је сопствени објекат површине од готово 3.500 квадратних метара, који је у потпуности опремљен за реализацију културних и уметничких програма, као и за административни рад Установе.

Fwd: Саопштење за медије: Свечаним отварањем почео рад Студентског културног центра Нови Сад у новом објекту

СКЦ Нови Сад убудуће ће своје програме, поред СКЦНС Фабрике у Креативном дистрикту, организовати и у новој згради која се налази у Кампусу Универзитета у Новом Саду, у Улици Владимира Перића Валтера 5, на месту некадашње Мале мензе.

„Током протеклих година, у нашем, а заправо изнајмљеном и до сада једином програмском простору, СКЦНС Фабрици, успешно смо на годишњем нивоу организовали преко 300 програма културно-уметничког садржаја. За обновљену Фабрику дугујемо захвалност Граду Новом Саду, док је за изградњу наше нове зграде, а заправо прве јер стару нисмо имали, заслужна Покрајинска влада“, изјавио је на синоћњем отварању директор Установе Студентски културни центар, Обрад Шкрбић.

Покрајинска влада је у потпуности финансирала изградњу објекта, преко Управе за капитална улагања Војводине. Нови објекат званично је отворио председник Покрајинске владе, Игор Мировић.
„Захваљујући заједничким напорима изградили смо овај објекат у Кампусу, у седишту Универзитета у Новом Саду, и створили услове за реализацију културних догађаја у будућности. Урадили смо важан посао за културне делатнике и посленике и велики број поштовалаца културних садржаја, али и за оне којима је Нови Сад на срцу“, рекао је Мировић.
Отварању објекта Студентског културног центра присуствовали су и потпредседница Владе Србије и министарка културе Маја Гојковић, чланови Покрајинске владе, представници Града Новог Сада и други.

Свечано отварање је први у низу догађаја који чине манифестацију СКЦНС П(р)олеће, којом СКЦНС обележава почетак рада у новој згради. Вечерас у 19 часова одржаће се промоција музичког издања НОРК: „Новосадска рок култура/Нови талас 1981-1982“  које је Студентски културни центар објавио у марту 2024. године. На њему се налазе до сада
необјављени снимци бендова Луна, Контраритам, Обојени програм, Boye, Чиста проза, Град и Фото-модел.
У четвртак ће се, у 19 часова, одржати промоција књиге Милорада Милинковића „Живот почиње у шездесет и другој“, а у петак, у 19 часова биће отворена изложба студената Академије уметности у Новом Саду, „Буди вода“.
Манифестација се завршава у суботу, концертом Констракте и Земље грува, који ће почети у 20 часова. Улаз на концерт је бесплатан међутим за овај концерт сва места су резервисана.
Детаљније информације о овим догађајима налазе се на нашем сајту skcns.org.

Leave a comment