Удружење студената технике Европе — БЕСТ Београд, четрнаести пут заредом организује семинар дизајна и брендирања, BEST design WEEK, од 18. до 24. маја 2024. године, који ће се одржати на Факултету организационих наука.

BEST design WEEK – Дизајн је свуда, 14. пут у Београду

BEST design WEEK – Дизајн је свуда, 14. пут у Београду

Семинар је оригиналан пројекат локалне групе БЕСТ Београд, који у континуитету већ дуги низ година успешно пласира квалитетно образовање од стране најактуелнијих стручњака са нашег тржишта. Како је семинар препознатљив по свом квалитетном едукативном програму, тако је и по визуелном идентитету, креативности и иновативности.

Радионице су намењене свим заинтересованим студентима, без обзира на то да ли они имају или немају досадашње искуство из понуђених области. На тај начин, похађање семинара је идеална прилика да се стекне ново, или по могућности, унапреди већ стечено знање. Циљ пројекта је да се обезбеди бесплатно савладавање, напредовање и усавршавање на пољу графичког дизајна, wеб дизајна, дигиталне фотографије и видео монтаже.

Семинар се састоји из шест радионица на којима се обрађују следеће теме:

  • Graphic Design Basic – радионица на којој се студенти упознају са основама графичког дизајна и коришћењем адекватних софтвера који им омогућавају да лако савладају процес од идеје до реализације.
  • Graphic Design Advanced– омогућава студентима, који већ имају предзнање у овом пољу, проширење свог досадашњег знања и видика. Подстаћи ће напредак својих вештина за коришћење програма из области графичког дизајна и усавршиће их кроз рад на брендирању, односно на креирању визуелног идентитета.
  • Web Design HTML/CSS – програм је намењен студентима који имају жељу да пробуде своје потенцијале, стицањем основног знања из wеб дизајна помоћу алата које нуде програмски језици HTML i CSS. Такође, стећи ће и основна техничка знања о начину функционисања wеб сајтова.
  • Web Design React– идеалан је за полазнике који добро познају основе wеб дизајна и који су савладали писање кодова, али им је потребна помоћ и додатно знање о могућностима које који нуди React, како би учинили свој сајт још бољим.
  • Digital Photography– представља радионицу намењену свим студентима заинтересованим за израду високо квалитетне фотографије, жељним да науче које су то основе и теоријска знања која ће им користити у будућем раду. На самом крају семинара имаће прилику да практично примене своје вештине фотографисања.
  • Video Editing– с обзиром на ширину примене аудио и видео записа, незамисливо је изостављање ове радионице са семинара. Њени полазници имају могућност да стекну основна знања обухваћена режијом и радом у софтверу намењеном за такав посао. Свим студентима, који се декларишу као љубитељи филма, омогућено је да се опробају у овом дивном послу.
    Поред наведених радионица организујемо и дан предавања посвећен ажурностима савременог дизајна – Design Insight који ће се одржати 8. маја. Циљ предавања је да подстакнемо креативност студената заинтересованих да се баве дизајном и брендирањем, мотивишемо њихов напредак кроз занимљива предавања предавача и стручњака у својој области. У оквиру овог догађаја, студенти ће имати могућност да дискутују са најутицајнијим дизајн стручњацима са наших простора. Предавању ће моћи да присуствују сви учесници, као и заинтересовани студенти који нису учесници радионица, уз пријаву.

Пријаве за учешће на BEST design WEEK -у су отворене од 24. априла до 9. маја на сајту bdw.best.rs где можете наћи више информација о пројекту. Све радионице су бесплатне, а по завршетку семинара, учесници ће добити сертификат о учешћу.

 

Leave a comment