Краткометражни играни филм Милена, редитеља и сценаристе Жељка Станетића, имаће своју интернационалну премијеру на South East European Филм Фестивал-у у Лос Анђелесу. Филм настао у продукцији МАДРУГАДА филма и Војвођанског грађанског центра из Новог сада, жири фестивала уврстио је филм у званичну такмичарску селекцију фестивала који ће се 19. пут одржати у на више локација у Лос Анђелесу од првог до деветог маја 2024.

Интернационална премијера филма Милена у Лос Анђелесу

Ова вест долази након успешне светске премијере која се догодила пре две недеље у оквиру 71. МАРТОВСКОГ, односно Београдског фестивала документарног и краткометражног филма. Сала Американа тада је била је препуна, а реакције на филм сјајне. Надамо се да нас исто чека у Америци.

У филму играју Милица Сужњевић, Бранка Катић, Игор Грекса, Александар Ђурица, Милица Стефановић и Антон Аугустинов.

https://www.imdb.com/title/tt27426778/

Синопсис филма // “У пролеће 1995. године, Милена и Стеван беже из ратом захваћене Хрватске у Србију. Двадесет година касније, сећање на њихово искуство бележи новинарка која истражује избегличке приче, не слутећи да ће овај интервју бити другачији од осталих које је до сада водила.”

Реч редитеља // “Милена је филм о обичним људима у лошем тренутку, о осећају кривице због учињеног и неучињеног и о непредвидивој цени слободе.” Жељко Станетић

Биографија редитеља // Жејко Станетић рођен је 1986. у Сремској Митровици. За време студија журналистике на Одсеку за медијске студије Филозофског факултета Универзитета у Новом Саду, почиње да се бави темама везаним за област суочавања са прошлошћу. Један је од оснивача Војвођанског грађанског центра и продукцијске куће Мадругада филм. Више од пет година живи и ради у Новом Саду и Барселони. “Милена” је његов први играни филм.

Leave a comment